15 έργα τέχνης με πρωταγωνίστρια τη γυναίκα

ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θυμόμαστε 15 χαρακτηριστικά έργα τέχνης στα οποία η γυναικεία πρωταγωνιστεί.

Το γυναικείο φύλο έχει αναμφίβολα αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στην τέχνη ήδη από τις απαρχές της. Γυναίκα ερωμένη, γυναίκα σύζυγος, γυναίκα μάνα, γυναίκα κόρη καθώς και πολλές "άλλες" γυναίκες έχουν εμπνεύσει διάσημους και άσημους καλλιτέχνες, οι οποίοι μας χάρισαν αξιομνημόνευτα έργα στα οποία το γυναικείο σώμα πρωταγωνιστεί.

Ξεκινώντας από τη νατουραλιστική απεικόνιση της γυναικείας ομορφιάς κατά την Αναγέννηση, περνώντας από τα (μετα)ιμπρεσιονιστικά πρότυπα του 19ου αιώνα και φτάνοντας στο Μοντερνισμό και την pop art του 20ου αιώνα, διαλέξαμε 15 εμβληματικούς πίνακες όπου η γυναικεία παρουσία είναι στο επίκεντρο, μετουσιώνοντας τόσο τα πρότυπα του γυναικείου κάλλους όσο και την εξέλιξη της τέχνης ανά τους αιώνες.

Απευθύναμε σε μερικούς αγαπημένους ανθρώπους της πόλης το αιώνιο ερώτημα: Τι εστί γυνή; Απαντήστε και εσείς στο ίδιο και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό του clickatlife.gr που «τρέχει» μέσω Facebook.