Τρία νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

pagkaki-biblio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Τρια αστυνομικά μυθιστορήματα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έχοντας λάβει ήδη τις καλύτερες κριτικές στο εξωτερικό.

Tony Parsons, Ο σάκος του φόνου 

Η πρώτη περιπέτεια του Μαξ Γουλφ. Ένας δολοφόνος λυμαίνεται τους δρόμους του Λονδίνου. Είκοσι χρόνια πριν, επτά πλούσιοι και προνομιούχοι μαθητές γίνονται φίλοι στη διάρκεια της φοίτησής τους στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο Πότερς Φιλντ. Τώρα δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.

Μέχρι τώρα. Ο επιθεωρητής Μαξ Γουλφ, ο οποίος πρόσφατα μετατέθηκε στην Υπηρεσία Ανθρωποκτονιών στα κεντρικά της αστυνομίας του Λονδίνου,  σύντομα καλείται να ακολουθήσει τα ματωμένα χνάρια από τις πολυσύχναστες λεωφόρους ως τα σκοτεινά σοκάκια της μεγαλούπολης, από τις επικίνδυνες γωνιές του διαδικτύου ως τους διαδρόμους της εξουσίας. Ενώ τα πτώματα συσσωρεύονται, ο Μαξ θα νιώσει την καυτή ανάσα του δολοφόνου ολοένα να πλησιάζει και να απειλεί ό,τι αγαπά περισσότερο. Δεν παλεύει πλέον για την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά για τη ζωή του…

Ο Tony Parsons είναι γνωστός ως δημοσιογράφος μουσικών εντύπων (ΝΜΕ), ως τηλεοπτική περσόνα και ως συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι άνδρες. Με τον  Σάκο του φόνου εγκαινιάζει μια αστυνομική σειρά που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. 


James Patterson-Michael Ledwidge, Παιχνίδι με τη φωτιά 

Ένας ξεχωριστός ήρωας, ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την καταιγιστική δράση με το οικογενειακό δράμα.  Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ήταν μόνο το πρώτο θύμα. Μετά τον μυστηριώδη θάνατό της, οι ισχυρότεροι άνθρωποι του πλανήτη συγκεντρώνονται στη Νέα Υόρκη για την κηδεία της. Και τότε συμβαίνει το αδιανόητο: μεγιστάνες του πλούτου, πολιτικοί και διάσημοι αστέρες συλλαμβάνονται όμηροι βάσει ενός πανούργου, θανάσιμου σχεδίου.

Οι αρχές ζητούν τη συνδρομή του ντετέκτιβ Μάικλ Μπένετ, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα μια άκρως δυσοίωνη πρόκληση: έναν αδίστακτο εγκληματία που σκοτώνει ανενδοίαστα και ανταποδίδει όλα τα χτυπήματα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης και του FBI εναντίον του. Ενώ η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και η ένταση κορυφώνεται, ο Μπένετ οφείλει να σκεφτεί άμεσα λύση – αλλιώς θα θεωρηθεί υπεύθυνος για το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών.

Ο James Patterson (Τζέιμς Πάτερσον) γεννήθηκε το 1947 στο Νιούμπεργκ της Νέας Υόρκης. Είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικών όλων των εποχών. Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους τίτλους στο Νούμερο 1 της λίστας ευπώλητων των New York Times, ενώ το 2011 υπολογίστηκε ότι ένα στα τέσσερα σκληρόδετα βιβλία της κατηγορίας σασπένς/θρίλερ που πουλιούνται ανά τον κόσμο είναι δικό του. Βέβαια η επιτυχία του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την κατηγορία βιβλίων, καθώς γράφει και λογοτεχνία για νέους και παιδιά. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως «ο άνθρωπος που άλλαξε τη φυσιογνωμία της εκδοτικής βιομηχανίας» (The New York Times Magazine) καθώς και «αυτός που δεν μπορεί ποτέ να αποτύχει» (Times). Τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στις ΗΠΑ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο www.jamespatterson.com. Ο Michael Ledwidge είναι συγγραφέας, ο οποίος έχει κατεξοχήν συνεργαστεί με τον James Patterson.

Harlan Coben, Μου λείπεις 

Είναι ένα συνηθισμένο προφίλ σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών. Γιατί τότε η αστυνομικός Κατ Ντόνοβαν καταρρέει όταν παρατηρεί τη φωτογραφία που το συνοδεύει; Ο άνδρας δεν είναι άλλος από τον Τζεφ, τον πρώην αρραβωνιαστικό της, που της ράγισε την καρδιά πριν από δεκαοχτώ χρόνια.

Ο κόσμος της εκρήγνυται και συναισθήματα που επί χρόνια αγνοούσε ξυπνούν και τη συγκλονίζουν. Υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη σχέση τους; Καθώς η Κατ διαπιστώνει πως μια δεύτερη ευκαιρία με τον Τζεφ είναι όλο και πιο απίθανη, μπλέκεται σε μιαν έρευνα που θέτει σε αμφισβήτηση τις πιο βαθιές της βεβαιότητες. Ζωές κινδυνεύουν, μεταξύ των οποίων και η δική της. Για να τις σώσει και να σωθεί, θα πρέπει να καταδυθεί στην προσωπική της κόλαση…

Ο Ηarlan Coben είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας  παγκοσμίως. Είναι ο πρώτος συγγραφέας στην ιστορία που έχει τιμηθεί και με τα τρία σημαντικότερα βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας, το Άντονι, το Έντγκαρ και το Σέιμους. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από τριάντα τρεις γλώσσες, ενώ ξεπερνούν τα 60.000.000 αντίτυπα.