Χαμηλά λιπαρά, χαμηλή πίεση
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Μειώνοντας τα λιπαρά της διατροφής σας θα καταφέρετε όχι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά να ρίξετε και την πίεσή σας, ευεργετώντας την καρδιά σας.
Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε τη μείωση των λιπαρών από τη διατροφή σας είναι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά. Μελέτη προηγούμενων χρόνων που έχει δημοσιευτεί στο Journal Hypertension έδειξε ότι τα προϊόντα αυτά μειώνουν τον κίνδυνο υπέρτασης και ότι το ασβέστιο που περιέχουν «μαλακώνει» τα αιμοφόρα αγγεία και εμποδίζει την πίεσή τους, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο της πίεσης του αίματος.
Αν βρίσκεστε γενικότερα σε πρόγραμμα διατροφής που κρατάει τα λιπαρά χαμηλά, δοκιμάστε να του προσθέσετε αποβουτυρωμένο γάλα, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, τυρί κότατζ κ.ο.κ. μειώνοντας την υπέρμετρη κατανάλωση βουτύρου, πλήρους γάλακτος και γενικά γαλακτοκομικών που τα λιπαρά τους φτάνουν στα ύψη.







