Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της δυσμηνόρροιας

gunaika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Αν ταλαιπωρείστε σε μηνιαία βάση από δυσμηνόρροια και δε θέλετε να συνεχίζετε να καταφεύγετε σε χημικές λύσεις, δοκιμάστε τις παρακάτω φυσικές και πιο φιλικές (προς το σώμα σας) συνταγές.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από πόνους και κράμπες, κατά τη διάρκεια της περιόδου, καθιστώντας εκείνες τις ημέρες του μήνα, πραγματικά δύσκολες. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με τον «εύκολο» τρόπο της λήψης χαπιών και φαρμάκων που προσφέρουν μεν άμεση ανακούφιση, αλλά δε στερούνται και παρενεργειών.

Αν, λοιπόν, ταλαιπωρείστε σε μηνιαία βάση από δυσμηνόρροια και δε θέλετε να συνεχίζετε να καταφεύγετε σε χημικές λύσεις, δοκιμάστε τις παρακάτω φυσικές και πιο φιλικές (προς το σώμα σας) συνταγές.

1.Κάντε ένα ζεστό μπάνιο
Αν και πολλές γυναίκες αποφεύγουν το νερό, τις πρώτες μέρες τις περιόδου, υπάρχει η θεωρία πως ένα ζεστό και ατμώδες μπάνιο μπορεί να κάνει θαύματα στους πόνους και τις κράμπες. Το ζεστό νερό, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, χαλαρώνοντας τους μύες που προκαλούν τους σπασμούς εξ αρχής, ανακουφίζοντας σημαντικά από τους πόνους.

2.Αγκαλιάστε μια θερμοφόρα
Καθώς, δε μπορείτε να μείνετε στην καυτή μπανιέρα όλη τη μέρα, δοκιμάστε να διατηρήσετε ζεστή την περιοχή της κοιλιάς, ώστε να βοηθήσετε με αυτό τον τρόπο στο καλμάρισμα των μυών της περιοχής και την καταπολέμηση των πόνων. Θερμοφόρες και ζεστές κομπρέσες είναι παραδοσιακοί και άκρως αποτελεσματικοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό.

3.Γυμναστείτε και ιδρώστε
Κάθε φορά που ιδρώνετε, ενισχύετε την απελευθέρωση των ενδορφινών οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν στην ανακούφιση (και) από τους πόνους της περιόδου. Η άσκηση, όχι μόνο αντιμετωπίζει άμεσα τις κράμπες, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά, για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν. Δώστε λίγη παραπάνω ένταση στις επισκέψεις σας στο γυμναστήριο, λίγες ημέρες πριν την περίοδό σας και θα παρατηρήσετε εντυπωσιακή αλλαγή.

4.Κάντε σεξ
Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος στους επιστήμονες ο τρόπος επίδρασης ενός οργασμού στην αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας, δε χάνετε παρά να δοκιμάσετε οι ίδιες, αν ανήκετε σε εκείνη την ομάδα των γυναικών που απολαμβάνουν διπλή ικανοποίηση από ένα καλό σεξ με το σύντροφό τους. Ξεπεράστε τις ντροπές, καθώς πρόκειται για ακόμα μια φυσική ανθρώπινη λειτουργία και τηρείτε πάντα τις προφυλάξεις.

5.Πιείτε τσάι με κανέλα ή τζίντζερ
Όλα  τα ζεστά ροφήματα μπορούν να απαλύνουν τους πόνους της περιόδου, αλλά τα πιο αποτελεσματικά είναι εκείνα που έχουν τζίντζερ ή κανέλα. Το τζίντζερ θεωρείται φυσικό αναλγητικό εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η αντιφλεγμονώδης δράση της κανέλας μαλακώνει τους σπασμούς της μήτρας, που -κατά κύριο λόγο- ευθύνονται για τις κράμπες.

6.Κάντε γιόγκα
Ασκήσεις από τη γιόγκα νίντρα μπορούν να φανούν αποτελεσματικές όσον αφορά στην ανακούφιση από τους πόνους, αλλά και τις περιπτώσεις με έντονη και βαριά αιμορραγία. Η γιόγκα νίντρα εστιάζει στη βαθιά χαλάρωση και τον καθοδηγούμενο διαλογισμό, μέθοδοι κατά τις οποίες πέφτουν τα επίπεδα των ορμονών, που συμβάλλουν σημαντικά στα θέματα πόνου εκείνων των ημερών.