Ελληνική δημιουργική κουζίνα στον κήπο του Ζαππείου

elliniki-dimiourgiki-kouzina-ston-kipo-tou-zappeiou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Το φθινοπωρινό μενού του εστιατορίου Cibus, εγκαινιάζει μια νέα γαστρονομική εποχή και μια νέα φιλοσοφία.

Το φθινοπωρινό μενού του εστιατορίου Cibus, εγκαινιάζει μια νέα γαστρονομική εποχή και μια νέα φιλοσοφία, βασισμένη στην ποιοτική και προσιτή κουζίνα, στις αγνές πρώτες ύλες και στον πλούτο των ελληνικών προϊόντων.

Άρτι αφιχθείς από την επίσκεψή του στο Noma στην Κοπεγχάγη (Νο1 εστιατόριο παγκοσμίως για το 2010), ο σεφ του εστιατορίου Cibus Δημήτρης Δημητριάδης, δημιούργησε ένα πλήρως ανανεωμένο μενού, το οποίο προδίδει γευστικά, τη 15ετή του πορεία αλλά και την επιρροή του από τον γνωστό chef, Rene Regepi.

Φρέσκα ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών «μπλέκονται» σε πιάτα και δημιουργούν νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς, όπως είναι τα «Σπαράγγια με προσούτο Ευρυτανίας, αφρό μανούρι με δυόσμο, βινεγκρέτ τομάτας και τραγανό χαρουπόψωμο» (12 ευρώ), η «Ψαρόσουπα με χτένια, ταπιόκα, αρωματικά και γαριδάκι Σύμης» (13 ευρώ) και τα «Μάγουλα μόσχου με νιόκι από κασέρι, ζωμό μανιταριών, ηπειρώτικη τρούφα και γραβιέρα» (24 ευρώ).

Πιο ιδιαίτερες προτάσεις είναι το «Χοιρινό φιλέτο ψητό με κρούστα λιαστής ντομάτας και πανσέτα ψημένη σε κενό αέρος με μυρωδικά και λάχανο μπρεζέ» (22 ευρώ) αλλά και το «Κότσι αρνιού με ρεβυθάδα, μαγειρεμένη σε στάμνα με μεταλλικό νερό, σαλάτα με ελιές και τοματίνια» (22 ευρώ).

Τα πιάτα ημέρας έχουν κι αυτά την τιμητική τους στο μενού του Cibus και αλλάζουν συστηματικά. Η μους κάστανο με κομπόστα μήλου, μαρέγκες και παγωτό βανίλια ή ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με αχλάδι, φυστίκια αιγίνης και παγωτό με γάλα αμυγδάλου ακούγονται προκλητικά.

Ο sommelier του Cibus, Μάρκος Μάρκου μπορεί να διαφωτίσει τους επισκέπτες σχετικά με τις οινικές επιλογές που ταιριάζουν με τις γευστικές προτιμήσεις τους.

Ο χώρος του Cibus, μέσα στον καταπράσινο κήπο του Ζαππείου, είναι μοντέρνος με μίνιμαλ διακόσμηση, χαμηλό φωτισμό και μεγάλες τζαμαρίες που αναδεικνύουν τη θέα του σημείου.

Πληροφορίες: Cibus, Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, 210 3369364, 210 3369300, www.cibusaegli.gr .