Το νέο μενού του Kool Life δια χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη μοσχοβολά καλοκαίρι
Δοκιμάσαμε πρόσφατα ένα φουλ εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι μενού, όπως προέκυψε από τη συνεργασία του κορυφαίου σεφ, Γιάννη Μπαξεβάνη, με τον επίσης ταλαντούχο Διονύση Ζαχαρόπουλο. Το καλύτερο; Σερβίρεται σε έναν κήπο που σας στέλνει αυτόματα διακοπές.
Νέα γαστρονομική εποχή έχει ξεκινήσει για τα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts, μετά την καινούργια συνεργασία που προέκυψε με τον κορυφαίο Έλληνα chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις, την εμπειρία και την έμπνευση και έδωσε νέα πνοή και στο εστιατόριο του Life Gallery Athens, Kool Life, με ένα νέο μενού γεμάτο καλοκαιρινή, δημιουργική φρεσκάδα.
Έχοντας γνωρίσει το χειμερινό πρόσωπο του Kool Life τον Δεκέμβριο, είχε φτάσει πλέον η ώρα, και με αφορμή τη συνεργασία με τον νέο σεφ, να το δούμε να φορά τα καλοκαιρινά του και να μεταφέρεται στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο με απαλό φωτισμό, πισίνα και με πράσινο να τον περιβάλλει. Ένα υπαίθριο χώρο που σίγουρα ενισχύει την καλοκαιρινή διάθεση, παρ’ όλο που η Εκάλη δεν είναι από τους πρώτους προορισμούς για φαγητό το καλοκαίρι. Όσοι, όμως, αναζητούν δροσιά, ηρεμία και φαγητό που μεταφράζεται σε δημιουργική γαστρονομική εμπειρία, θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να βάλουν πρώτη με προορισμό στα βόρεια.
Στον κήπο του Kool Life κυριαρχεί η χαλαρή διάθεση
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης επί το έργον
Η πρώτη δοκιμή που μας έβαλε στο κλίμα, ήταν η δροσερή και ελαφρώς πικάντικη σούπα ντομάτας, φουλ στα αρώματα, με τον νόστιμο κολοκυθοανθό γεμιστό με φρέσκια μυζήθρα και μυρωδικά να μας κρατά στη στεριά, για να ακολουθήσει στη συνέχεια άρωμα θάλασσας, με τη σαλάτα από θαλασσινά, μαύρο ταραμά και βλίτα, με τον ταραμά να δίνει την αίσθηση μους και να «αγκαλιάζει» το καλαμάρι, τα οστρακοειδή και όλες τις θαλασσινές γεύσεις. Η σαλάτα ταίριαξε ιδανικά με το Σαντορίνη Ασύρτικο από το Κτήμα Αργυρού, την «ήρεμη δύναμη» ανάμεσα στα Ασύρτικα του νησιού.
Το τραγανό μπαρμπούνι με την παρέα των εσπεριδοειδών
Επιστροφή στην ηπειρωτική Ελλάδα, με το καρέ αρνιού με αγκινάρες και ντολμαδάκι με γέμιση από αρνί και σέσκουλο, που ταίριαξε με La Tour Melas και το Idylle d’Achinos με την αίσθηση λευκών φρούτων και εσπεριδοειδών που άφηνε σε κάθε γουλιά. Το αρνί ήταν τρυφερό και καλομαγειρεμένο, δελεαστικό ακόμη και για όσους δεν το συμπαθούν γενικότερα, παραμένοντας δικαίως ο πρωταγωνιστής του πιάτου, χωρίς έντονη μυρωδιά.
Το σορμπέ καυκαλήθρας με ζελέ από χαμομήλι και πράσινο μήλο ήταν σίγουρα ένα από τα πιο ευφάνταστα -αν και όχι από τα πιο απολαυστικά- πιάτα που δρόσιζε τον ουρανίσκο με επίγευση πράσινου μήλου, σερβιρισμένο σε ποτήρι του κονιάκ, ενώ ο ιδανικός επίλογος, που ομολογουμένως μας είχε κινήσει από την αρχή το ενδιαφέρον, ήρθε με το τσουρέκι με κρέμα από ανθότυρο, σοκολάτα γάλακτος και παγωτό ούζο, πάλι με τα αρώματα Ελλάδας να καταφέρνουν να «τρυπώνουν» στο πιάτο σε μια πανδαισία γεύσεων από το τσουρεκάκι, τη σοκολάτα, το ανθότυρο και το ούζο. Από τα highlight της βραδιάς.
Η λακέρδα παλαμίδας με αχινό, ένα από τα ιδιαίτερα πιάτα του μενού
Επιβεβαιώνοντας ότι δεν χρειάζεται να έχετε τη θάλασσα δίπλα σας για να απολαύσετε το ελληνικό καλοκαίρι στο πιάτο, το νέο μενού του Kool Life αντικατοπτρίζει μια όμορφη συνεργασία, που φανερώνει γευστικά αυτό που ακούμε συχνά «περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω». Εν προκειμένω, σερβίρεται και στο πιάτο.
Info
Kool Life
ξενοδοχείο Life Gallery Athens
Λ. Θησέως 103, Εκάλη
211 1067400
19.00-0.00
από 40 ευρώ/άτομο
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ