Chocolate Fest: επισκεφτήκαμε το μεγαλύτερο σοκολατένιο φεστιβάλ της χώρας
Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε στο φεστιβάλ ελαφρύτεροι και βγήκαμε έχοντας υποκύψει σε μερικές χιλιάδες γλυκές θερμίδες. Αλλά δεν μετανιώνουμε ούτε στιγμή.
Οι τέσσερις πιο γλυκές μέρες του Οκτωβρίου μόλις τελείωσαν και το Chocolate Fest πλέον αποτελεί ανάμνηση, μαζί με μερικά επιπλέον κιλά στη ζυγαριά, αφού όποιος το επισκέφτηκε ξέρει καλά ότι δεν αστειεύτηκε. Η σοκολάτα ήταν παντού, σε όλες τις πιθανές μορφές, από την πιο απλή, ακατέργαστη, μέχρι… καμουφλαρισμένη σε cupcakes, brownies, παγωτά, ροφήματα, γλειφιτζούρια, με τους εκθέτες, τα brands, τα ζαχαροπλαστεία, τους σεφ και τους τεχνίτες της γεύσεις που συμμετείχαν να έχουν παραθέσει στο κοινό τις πιο απίστευτες δημιουργίες τους με αυτή. Όπως καταλαβαίνετε, η απλή βόλτα για χάζι, χωρίς δοκιμή, αποτέλεσε σενάριο επιστημονική φαντασίας.
Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, το Παλιό Αμαξοστάσιο γέμισε σοκολάτα, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλά live cooking και workshops για μεγάλους και μικρούς. Συγκεκριμένα, ο σεφ Γιώργος Τσούλης, τα Emi’s Cupcakes, οι σεφ Γλωσσίδης-Συμεωνίδης γνωστοί και από την τηλεοπτική εκπομπή Master Chef, η blogger Madame Ginger, το ζαχαροπλαστείο Le Votre Piree, η δημοσιογράφος Ιωάννα Σταμούλου, η Ηλιάνα Μπάκα και το νέο κατάστημα Pakalolo με γλυκά κάνναβης παρουσίασαν τα δικά τους live cooking sessions, ενώ στα Workshops συναντήσαμε το αγαπημένο Da Vinci, το Kakau, τα Emi’s Cupcakes, την Γωγώ Δελογιάννη και την Μάγκυ Ταμπακάκη να μαθαίνουν στον κόσμο, σε μικρούς και μεγάλους τα μυστικά τους για τη σοκολάτα.
Εμείς επισκεφτήκαμε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το φεστιβάλ, πριν ακόμη καταφτάσουν τα «διψασμένα» πλήθη, και κάπου ανάμεσα στο παραλήρημα σοκολάτας και τις δοκιμές, καταφέραμε να καταγράψουμε με τον φωτογραφικό φακό του Χρήστου Λώλου τη γλυκιά κατάσταση που επικρατούσε.
Και raw και vegan και βιολογικές και fair trade οι σοκολάτες της Loving Earth.
Οι τηγανίτες του Pancake Factory κατευθείαν από την... κόλαση.
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΩΛΟΣ