Στο Mama Roux θα μυρίσει Μεξικό

mama-roux-fernando-martinez-zavala
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ένας από τους βασικότερους και σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης μεξικάνικης κουζίνας έρχεται στο Mama Roux με ιδιαίτερο μενού και live μουσική.

Το διάσημο στέκι του κέντρου ετοιμάζει μια μεξικάνικη βραδιά για όσους αγαπούν τις γεύσεις της μακρινής χώρας, όπου ο σεφ Βασίλης Σπόρος θα φιλοξενήσει στην κουζίνα του Mama Roux τον διάσημο μεξικανό σεφ Fernando Martinez Zavala, έναν από τους βασικούς εκφραστές της σύγχρονης μεξικάνικης κουζίνας που έχει κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου σεφ του Μεξικό για το 2014. Ο Fernando Martinez Zavala είναι δημιουργός και ιδιοκτήτης του εστιατορίου υψηλής μεξικάνικης γαστρονομίας Yuban στο Μέξικο Σίτι, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα σε όλο το Μεξικό, σύμφωνα με τη LaListe.

Οι δυο σεφ επέλεξαν τα tacos, το πιο δημοφιλές πιάτο στο Μεξικό, για να μας ταξιδέψουν στις πέντε πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικά πολιτείες του Μεξικού μέσα από τις παραδόσεις τους: από την πολύβουη πρωτεύουσα του Districto Federal, στην Ensenada/Baja California, με στάσεις στο Hidalgo, Michoacan και φυσικά στην Oaxaca, την πιο σημαντική γαστρονομικά πόλη στο Μεξικό.

Η ξενάγηση σε αυτά τα μέρη θα γίνει μέσα από ένα μενού με 5 μεξικάνικα tacos, με διαλεχτά υλικά που θα φέρει ο Fernando, ενώ θα ξεκινήσει από τη μαγική τεχνική nixtamal (ασβεστοποιήση του καλαμποκιού) χρησιμοποιώντας το εργαλείο από ηφαιστιογενή πέτρα για τη δημιουργία masa για tortillas, το metate, αξιοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές και συνταγές.

Συγκεκριμένα, στο μενού θα βρείτε το vegan Chile Relleno Capeado με πιπεριά shishito γεμιστή με κουνουπίδι στην κατσαρόλα, μίσχους σε escabeche, adobo μυρωδικών και ανθούς κόλιανδρου από την Πόλη του Μεξικού, το χορτοφαγικό Repollo Glaseado σε σάλτσα Chintextle με λάχανο γλασαρισμἐνο, πουρἐ απο ρεβίθια και καβουρδισμένη σἀλτσα Chicatana από την Οροσειρά Oaxaca, το Jurel σε Pepian Verde Μαγιάτικο, με πουρἐ απο ψητἀ κρεμμύδια, σέσκουλα στην σχἀρα, κρίταμο Ensenada από την Baja California, το Cordero Estofado Estilo Mixiote με αρνἰ στην λαδόκολλα, toasted καλαμπὀκι, adobo απο φιστίκια και λαχανικά σε πίκλα από Hidalgo/Zona Centro del Pais και το Taco de Carnitas με κομμάτια χοιρινοὐ confit, παστές πιπεριές, γουακαμόλε και κλασική pico de gallo από το Michoacàn, που είναι και η πόλη καταγωγής του Fernando.

Αν θέλετε να γευτείτε τα τάκος του μενού, μην κανονίσετε τίποτε άλλο για την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 20.00, όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση, σε μία βραδιά με live μουσική από τη Marta Moreleon.

Info
Mama Roux
Αιόλου 48, Αθήνα
2130048382
στις 22/11