Πώς αποθηκεύουμε το αφρώδες κρασί;
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Πιθανόν να έχετε συνδυάσει –όπως όλοι μας- το αφρώδες κρασί με μια παγωμένη αίσθηση και να το αποθηκεύετε στο ψυγείο σας. Όπως φαίνεται, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά.
Λίγο παγωμένο αφρώδες είναι πάντα αναζωογονητικό, χειμώνα-καλοκαίρι. Γι’ αυτό το λόγο, το ψυγείο είναι το συνηθισμένο μέρος που το αποθηκεύουμε, ώστε να είναι έτοιμο και δροσερό όταν το χρειαστούμε.
Σύμφωνα, όμως, με την ειδικό σε θέματα οίνου, Marie-Christine Osselin, η τακτική αυτή είναι λάθος. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να αποθηκεύουμε το Prosecco ή την σαμπάνια μας στο ψυγείο για περισσότερες από τέσσερις ημέρες πριν την καταναλώσουμε, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει η γεύση του.
Τι κάνουμε λοιπόν; Το καλύτερο είναι να αποθηκεύουμε τη σαμπάνια ή οποιοδήποτε αφρώδες κρασί σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος, που δεν το βλέπει απευθείας ο ήλιος και διατηρεί μια όσο το δυνατόν σταθερή θερμοκρασία.
Κι άλλο ένα tip που θα σας φανεί χρήσιμο είναι να κρατάτε το ποτήρι σας από το πόδι του όταν πίνετε αφρώδες, αλλά και οποιοδήποτε κρασί, ώστε να μην το θερμαίνετε γρηγορότερα με το χέρι σας.