Ποιο είναι το πιο ακριβό χαβιάρι;
Το πιο σπάνιο είναι και το πιο ακριβό, κάτι που ισχύει και σε ό,τι αφορά το χαβιάρι.
Αν και πίσω στα 1800 το χαβιάρι ήταν τόσο φθηνό που τα bar και τα saloon το σέρβιραν δωρεάν στα σάντουιτς, σήμερα είναι ένα από τα πιο ακριβά φαγητά, με το μπελούνγκα να κοστίζει πάνω από 200 ευρώ τα 50 γραμμάρια, αν και υπάρχουν κάποιες χαμηλότερης ποιότητας εκδοχές του που δεν είναι τόσο ακριβές.
Μαζί με την αυθεντική σαμπάνια, το χαβιάρι θεωρείται ως μια από τις κατεξοχήν ακριβές γεύσεις, ένα βρώσιμο σύμβολο κύρους και δύναμης. Πλέον, η τιμή του σε αρκετές περιπτώσεις είναι προσιτή σε πολύ κόσμο, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιτπώσεις που είναι απλησίαστες.
Το χαβιάρι με μια ματιάΔείτε ακόμα