Δείπνο σε… φούσκα: είναι η νέα τάση της πανδημίας;
Τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει και τα εστιατόρια θα πρέπει σιγά-σιγά να μεταφέρουν τον κόσμο στον εσωτερικό τους χώρο, τα πράγματα δυσκολεύουν, λόγω πανδημίας. Γι’ αυτό και επινοούν συνεχώς νέες ιδέες και λύσεις, με κύριο μέλημα την ασφάλεια όλων.
Μπορεί να μην γίνεται να ζήσουμε σε φούσκα, αλλά μάλλον γίνεται να φάμε, ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να είναι μια νέα ιδέα απέναντι στην πίεση που δέχονται τα εστιατόρια για να παραμείνουν ανοιχτά και με ασφάλεια, εμπνέοντας τον κόσμο να καθίσει για φαγητό χωρίς άγχος.
Στην Upper West Side της Νέας Υόρκης, το Café du Soleil ανέλαβε δράση με μια πολύ δημιουργική ιδέα: δημιούργησε πλαστικές φούσκες, οι οποίες θα φιλοξενούν το γεύμα πελατών με ασφάλεια, ακόμη και στις πιο χαμηλές και εχθρικές θερμοκρασίες που έρχονται το επόμενο διάστημα.
Ο ιδιοκτήτης, μάλιστα του Café du Soleil, Alain Chevreux, αναφέρει ότι έχει τόσο θετικό feedback που όλες του οι κρατήσεις πλέον γίνονται αποκλειστικά για τις φούσκες.
Η αλήθεια είναι ότι το γεύμα σε μια φούσκα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να παραμείνουν στον εξωτερικό χώρο, στο κέντρο του Μανχάταν, παρά τις καιρικές συνθήκες, και να μην αισθάνονται την παραμικρή απειλή.
Όλοι οι εστιάτορες παγκοσμίως προσπαθούν να βρουν λύσεις, αφού οι περιορισμοί πλέον τους ωθούν στην απόγνωση. Πρόσφατη έρευνα από το NYC Hospitality Alliance έδειξε ότι σχεδόν το 90% των μπαρ και εστιατορίων της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα κατά τον Αύγουστο, με πολλά να οδηγούνται στο λουκέτο. Σύμφωνα με την τοπική αναφορά του Σεπτεμβρίου, 32,109 εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα έκλεισαν στις 31 Αυγούστου, εκ των οποίων το 61% των εστιατορίων θα κλείσει οριστικά.