Ψητά κρέατα και κρασί: ποιο πάει με τι
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Ετοιμαζόμαστε για την Τσικνοπέμπτη με τη βοήθεια του wineplus.gr και σας συμβουλεύουμε πριν στρωθείτε μπροστά στις πιατέλες με τα κρεατικά, να ρίξετε μια ματιά.
Η σκέψη και μόνο του κρέατος στη σχάρα, μας πηγαίνει κατευθείαν στα ερυθρά κρασιά. Θέλουμε λαμπερά κρασιά με πολύ και ώριμο φρούτο, ελαφρώς πικάντικα και μια ευχάριστη υποψία οξύτητας. Κρασιά χυμώδη, χωρίς πολλές τανίνες και υψηλή αλκοόλη που θα εντείνουν τη σχετικά στεγνή αίσθηση του ψητού κρέατος.
Ιδανικές περιπτώσεις τα φρέσκα κρασιά του Αγιωργίτικου και του Merlot. Έχουν αρκετό φρούτο για να συνδιαλλαγούν με τη μαρινάδα, τις σάλτσες, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και ό,τι άλλο συνοδεύει το κρέας μας. Από τις ξένες επιλογές, αντίστοιχα θα συμπεριφερθούν τα ελαφριά Côtes du Rhône και τα αστέρια του ιταλικού βορρά: Barbera, Dolcetto, Valpolicella.
Πολύ καλή πάντως επιλογή αποδεικνύονται, ιδίως αν τα κρέατα είναι μαλακά και ελαφριά (π.χ. χοιρινό) και τα πλούσια λευκά κρασιά που έχουν περάσει λίγο ή πολύ από δρύινο βαρέλι. Εξαιρετικές προτάσεις τα κρασιά του Chardonnay και του Ασύρτικου. Αρκετά αρωματικά για να ανταπεξέλθουν στην… επίθεση του καπνού.
www.wineplus.gr