Νέα, ανοιξιάτικα προγράμματα για το κρασί και την μπίρα από την Genius in Gastronomy
Ο Απρίλιος θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για τους λάτρεις του κρασιού, όσο και της μπίρας.
Το Beer Sommelier Course για όσους αγαπούν και θέλουν να γνωρίσουν την μπίρα καλύτερα επιστρέφει από την Genius in Gastronomy τον Απρίλιο, αποτελώντας ένα πρότυπο, ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα. Περιλαμβάνει τις γνώσεις και την εμβάθυνση στις απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες που χρειάζονται για να πάρει κανείς τον τίτλο Beer Sommelier και πρόκειται να διεξαχθεί Παρασκευή 9/4, Σάββατο 10/4 και Κυριακή 11/4, 17.00-21.00. Η διάρκεια εξέτασης θα είναι μια ώρα, το κόστος παρακολούθησης 350 ευρώ και της πιστοποίησης Beer Sommelier 124 ευρώ. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοκιμαστούν 12 μπίρες από διαφορετικές κατηγορίες και είδη, ενώ οι θεματικές αφορούν:
- Ορισμό - Ιστορική Ανάδρομη - Υγεία, Διατροφή - Πρώτες Ύλες
- Παρασκευή της μπίρας
- Κατηγορίες: lager, ale, άλλες κατηγορίες
- Service – λίστα – τιμοκατάλογος
- Συνδυασμός με φαγητό
Και οι λάτρεις του κρασιού, όμως, θα έχουν ανάλογη ευκαιρία επιμόρφωσης μέσα στον Απρίλιο με το αναβαθμισμένο Wine Connoisseur Course Plus που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.
Το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο σε γνώσεις Wine Connoisseur Course Plus είναι ένα εφαλτήριο για τον επαγγελματία του χώρου της εστίασης που θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μετά την καραντίνα, και να καλύψει τη «δίψα» για γνώση των οινόφιλων!
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί Σάββατο 17/4, Κυριακή 18/4, Σάββατο 24/4 και Κυριακή 25/4 16.00 – 20.00. Στο τέλος του course, υπάρχει δυνατότητα εξετάσεων πιστοποίησης για την βαθμίδα Connoisseur του φορέα N.O.C.N.
Το κόστος για παρακολούθηση του Course είναι 430,00 € και για Certified Wine Connoiseur 124,00 €.
Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι:
- Εισαγωγικές γνώσεις στην αμπελουργία & οινολογία
- Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
- Αρχές της γευσιγνωσίας
- Οινογεωγραφία
- Διεθνής ορολογία
- Service κρασιού
- Food & Wine Pairing
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοκιμαστούν 24 διαφορετικά κρασιά.
Info
2121006520 (13.00 – 20.00), 690 6663419 (13.00 – 20.00)
[email protected], [email protected]