Μαζί με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματά της, η Σαντορίνη φημίζεται και για την υψηλή της γαστρονομία, η οποία πάει ένα βήμα παραπάνω με το ξακουστό Andronis Gastronomy Festival.
Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Andronis Gastronomy Festival, η Σαντορίνη και συγκεκριμένα τα εστιατόρια του Andronis Luxury Suites, Lycabettus και Lauda στην Οία, φιλοξενούν αναγνωρισμένους σεφ διεθνούς φήμης, καθώς και νέα ανερχόμενα ταλέντα της γαστρονομικής σκηνής.
Ο στόχος είναι η γιορτή της μαγειρικής υπεροχής και η δημιουργία ενός μοναδικού ταξιδιού αισθήσεων ανάμεσα σε ποικίλες κουζίνες και κουλτούρες και η ανακάλυψη των
τελευταίων γαστρονομικών τάσεων και τεχνικών με τη συνοδεία πάντα ελληνικών και διεθνών οίνων.
Tryfon N. Georgopoulos Φέτος, σπουδαίοι καλεσμένοι στο φεστιβάλ αυτό γαστρονομίας ήταν ο διάσημος γάλλος
Olivier Nasti (πάρτε μια γεύση
εδώ), σεφ στα εστιατόρια του ξενοδοχείου Le Chambard και συγκεκριμένα του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, La Table d’Olivier Nasti, ο
Emmanuel Renaut σεφ και ιδρυτής του Flocons de Sel, του βραβευμένου με 3 αστέρια Michelin εστιατορίου στη Μεζέβ της Γαλλίας, που έχει κατακτήσει επάξια θέση στις λίστες των “Grands Chefs” Relais & Châteaux και “Grandes Tables du Monde”, ο
Gilles Marchal, ιδιοκτήτης ενός από των πιο φημισμένων ζαχαροπλαστείων του Παρισιού, ο
Grégoire Berger (δείτε
εδώ) ο οποίος αναλαμβάνοντας την κουζίνα του Ossiano, εστιατορίου του 5-άστερου Atlantis, ήταν εκείνος που αδιαμφισβήτητα έθεσε την υψηλή γαστρονομία στο προσκήνιο για το Ντουμπάι και ο
Christophe Bacquié, βραβευμένος 3 φορές με αστέρι Michelin, διοικεί την κουζίνα του εστιατορίου του ξενοδοχείου Hôtel & Spa du Castellet από τον Νοέμβριο του 2009 και κατέχει τον τίτλο του Meilleur Ouvrier de France. Το φεστιβάλ, που ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου με τον
Rafael Cagali, συνιδιοκτήτη και υπεύθυνο του εστιατορίου Da Terra στο Λονδίνο, με 2 αστέρια Michelin, με το πρώτο, μάλιστα, να έρχεται μόλις 8 μήνες μετά τοο άνοιγμα του εστιατορίου του.
Tryfon N. Georgopoulos Παρά τις συνθήκες πανδημίας, η μεγάλη αυτή γιορτή υψηλής γαστρονομίας κατάφερε για άλλη μια φορά να αναδείξει τη
δημιουργικότητα, την ποιότητα και την έμπνευση των εκλεκτών σεφ, στο υπέροχο περιβάλλον των εστιατορίων Lycabettus και Lauda, με το απαράμιλλο φόντο της Σαντορίνης, συνδυάζοντας γεύση, ατμόσφαιρα και πρωτοτυπία.