Επιστροφή στη Σαντορίνη για τα Boutari & Chefs’ Stories
Στη Σαντορίνη διοργανώθηκε για 2η χρονιά η εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή.
Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής γαστρονομίας της Ελλάδας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας, τα κρασιά Μπουτάρη έχουν ξεκινήσει μια σειρά από… ιστορίες, όλο γεύσεις και οινικά αρώματα. Ο λόγος για τα Boutari & Chefs’ Stories, γαστρονομικά event που έχουν σκοπό αυτό ακριβώς: να προβάλλουν τις ελληνικές γεύσεις σπουδαίων Ελλήνων σεφ, συνδυασμένες με την εγγύηση, την ποιότητα και την υπογραφή των κρασιών Μπουτάρη, στα πιο όμορφα σημεία της οινικής Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Boutari & Chefs’ Stories συνεχίζονται και φέτος και μάλιστα επέστρεψαν για 2η φορά πριν λίγες ημέρες στη Σαντορίνη. Στο υπέροχο ηφαιστειακό και κυκλαδίτικο φόντο του νησιού, τα Οινοποιεία Μπουτάρη προσκάλεσαν διακεκριμένους σεφ να εμπνευστούν από τα ομώνυμα κρασιά και να τα συνδυάσουν με δικά τους δημιουργικά πιάτα.
Ποιες ήταν, όμως, οι γευστικές και οινικές ιστορίες που ξετυλίχτηκαν;
Ο Πάνος Ιωαννίδης δημιούργησε το Gnocco Fritto με έμπνευση από το Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 & 2013.
Η κροκέτα κόκκινης γαρίδας του Φάνη Μαϊκαντή συνδυάστηκε με την Καλλίστη Reserve.
Το Λευκό Γράμμα ενέπνευσε το πιάτο ντολμά και θαλασσινά του Κώστα Αγγελόπουλου.
H κροκέτα με λουκάνικο Σαντορίνης και πελτέ ντομάτας του Κώστα Αγγελόπουλου εμπνεύστηκε από το Scalarea Ερυθρό.
Η τάρτα με μαριναρισμένο μυλοκόπι, κάππαρη και αφρό αγγουριού με την υπογραφή του Γιώργου Δόσπρα ταίριαξε με το κρασί Σαντορίνη.
Ο Κώστας Δημόπουλος συνδύασε το ψητό χαλούμι με μαριναρισμένο ταρτάρ αβοκάντο με το Οροπέδιο Organic.
Dianthos και ταρτάρ μόσχου με κρυστάλλους αλατιού από τον Marco Zeffirino Belloni.
Ο Marco Zeffirino Belloni κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της διάσημης Pesto Genovese.
Risotti με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη.