Επιστροφή στη Σαντορίνη για τα Boutari & Chefs’ Stories

boutari-chefs-stories RIVIOS THANOS
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Στη Σαντορίνη διοργανώθηκε για 2η χρονιά η εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή.

Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής γαστρονομίας της Ελλάδας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας, τα κρασιά Μπουτάρη έχουν ξεκινήσει μια σειρά από… ιστορίες, όλο γεύσεις και οινικά αρώματα. Ο λόγος για τα Boutari & Chefs’ Stories, γαστρονομικά event που έχουν σκοπό αυτό ακριβώς: να προβάλλουν τις ελληνικές γεύσεις σπουδαίων Ελλήνων σεφ, συνδυασμένες με την εγγύηση, την ποιότητα και την υπογραφή των κρασιών Μπουτάρη, στα πιο όμορφα σημεία της οινικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Boutari & Chefs’ Stories συνεχίζονται και φέτος και μάλιστα επέστρεψαν για 2η φορά πριν λίγες ημέρες στη Σαντορίνη. Στο υπέροχο ηφαιστειακό και κυκλαδίτικο φόντο του νησιού, τα Οινοποιεία Μπουτάρη προσκάλεσαν διακεκριμένους σεφ να εμπνευστούν από τα ομώνυμα κρασιά και να τα συνδυάσουν με δικά τους δημιουργικά πιάτα.

Ποιες ήταν, όμως, οι γευστικές και οινικές ιστορίες που ξετυλίχτηκαν;

RIVIOS THANOS

Ο Πάνος Ιωαννίδης δημιούργησε το Gnocco Fritto με έμπνευση από το Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 & 2013.

RIVIOS THANOS

Η κροκέτα κόκκινης γαρίδας του Φάνη Μαϊκαντή συνδυάστηκε με την Καλλίστη Reserve.

RIVIOS THANOS

Το Λευκό Γράμμα ενέπνευσε το πιάτο ντολμά και θαλασσινά του Κώστα Αγγελόπουλου.

RIVIOS THANOS

H κροκέτα με λουκάνικο Σαντορίνης και πελτέ ντομάτας του Κώστα Αγγελόπουλου εμπνεύστηκε από το Scalarea Ερυθρό.

RIVIOS THANOS

Η τάρτα με μαριναρισμένο μυλοκόπι, κάππαρη και αφρό αγγουριού με την υπογραφή του Γιώργου Δόσπρα ταίριαξε με το κρασί Σαντορίνη.

RIVIOS THANOS

Ο Κώστας Δημόπουλος συνδύασε το ψητό χαλούμι με μαριναρισμένο ταρτάρ αβοκάντο με το Οροπέδιο Organic.

RIVIOS THANOS

Dianthos και ταρτάρ μόσχου με κρυστάλλους αλατιού από τον Marco Zeffirino Belloni.

RIVIOS THANOS

Ο Marco Zeffirino Belloni κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της διάσημης Pesto Genovese.

RIVIOS THANOS

Risotti με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη.