Η οινοποιία Boutari γυρνά σελίδα και μπαίνει σε νέα εποχή

boutari
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2023

Τα πλάνα της παρουσίασε σε πρόσφατη εκδήλωση η ιστορική μάρκα κρασιού, με στόχο μια νέα αρχή.

Νέα εποχή ανατέλλει για την ιστορική οινοποιία Boutari, με όραμα τη διατήρηση της κληρονομιάς του ονόματός της και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι βασικοί επενδυτές, Ηλίας Γεωργιάδης, CEO του Ομίλου Sterner Stenhus και Θωμάς Γεωργιάδης CFO του Ομίλου και Πρόεδρος των Ελληνικών Οινοποιείων μίλησαν στη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου και ανέφεραν πως στόχος της εταιρίας είναι να διαμορφωθεί σε σημαντικό έργο προστιθέμενης αξίας τόσο για τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται, όσο και για τους οινοπαραγωγούς και τους συνεργάτες της.

«Μια νέα αρχή! Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξαναφέρουμε τη Boutari εκεί που πρέπει και της αξίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ηλίας Γεωργιάδης. Στην συνέχεια, ο Θωμάς Γεωργιάδης έκανε λόγο για την πρόκληση της ανάπτυξης που καλείται η νέα εταιρία να αντιμετωπίσει διατηρώντας παράλληλα τη σημαντική κληρονομιά της, ενώ κάλεσε τους συνεργάτες της να γίνουν συνοδοιπόροι στο νέο ταξίδι της.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σπέντζα, CEO της Ελληνικά Οινοποιεία, ένα από τα πλεονεκτήματα της Boutari είναι τα 5 οινοποιεία και οι τοπικοί αμπελώνες που βρίσκονται στις καλύτερες τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας. Στη συνέχεια, ο Γιάννης Βογιατζής, οινολόγος της Μπουτάρη Οινοποιεία, ανέφερε ότι «Βαρύτητα δίνεται οινικά στη Νάουσα όπου η Μπουτάρη Οινοποιεία έχει στα χέρια της μία ποικιλία όπως είναι Ξινόμαυρο που μπορεί να δώσει απτά αποτελέσματα σε επίπεδο παλαιώσεων και ποιότητας. Σε βαθμό προτεραιότητας ακολουθεί η Σαντορίνη, μία αγορά με ξεχωριστή πρώτη ύλη και κατ’ επέκταση τελικό προϊόν, την οποία η Boutari "εγκαινίασε" πριν από περίπου 35 χρόνια».

Το ταξίδι της οινοποιίας, πάντως «κρατάει» πολλά χρόνια, από το 1879 μέχρι σήμερα, ενώ πλέον αποκάλυψε τη νέα εταιρική ταυτότητα, μια αλληγορία του ήλιου, της γης και του αμπελιού της ελληνικής γης.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εμβληματικά κρασιά της Boutari άψογα συνδυασμένα με λεπτές γεύσεις που ανέδειξαν τη μοναδικότητα κάθε κρασιού. Το ταξίδι στις γεύσεις των κρασιών Boutari ξεκίνησε με το Λευκό Γράμμα 2022, που προκαλεί τις αισθήσεις με τα έντονα αρωματικά και γευστικά του χαρακτηριστικά, συνεχίστηκε με το Σαντορίνη Μπουτάρη 2021, ένα κρασί που ανέδειξε όχι μόνο τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως, αλλά και μία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναμπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο. Από το γαστριμαργικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το εκλεκτό ροζέ Dianthos 2022, από την ποικιλία Ξινόμαυρο, και φυσικά το Grande Reserve Naoussa 2011 με παλαίωση τεσσάρων ετών και άρρηκτα ταυτισμένο με την ιστορική Οινοποιία. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το Ιουλιάτικο, ένα θαυμάσιο επιδόρπιο γλυκό κρασί, αντάξιο της ελληνικής παράδοσης στα γλυκά κρασιά.

Καθώς η δημιουργία του κρασιού είναι μια διαδικασία τέχνης που περιλαμβάνει την τεχνική της αγάπης και το μεράκι της δημιουργίας, η Boutari θέλοντας να αναδείξει αυτή τη σύνδεση συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Cacao Rocks, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φιλοτέχνησε αποκλειστικά για την εκδήλωση φιάλες κρασιού Λευκό Γράμμα με τη χαρακτηριστική τεχνική του.