Nikkei Floresta: Φρέσκο μενού, signature κοκτέιλ και εξωτική αύρα στο Κολωνάκι

nikkei-floresta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2023

Το πιο fancy resto-bar του κέντρου με αέρα Περού και Ιαπωνίας υποδέχεται το καλοκαίρι με νέο σεφ, νέο μενού και υπέροχα κοκτέιλ που μας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

Συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, το Nikkei Floresta, με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, θα κάνει και φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα πιο νόστιμο, με τη δική του φρέσκια πρόταση στη δεξαμενή στο Κολωνάκι.

Αρχικά να σας πούμε ότι ο χώρος του έχει ανακαινιστεί, διατηρώντας την κοσμοπολίτικη αύρα του, με τα τραπέζια να «αγκαλιάζουν» τη μεγάλη μπάρα, σε ένα σκηνικό πλημμυρισμένο από τροπικά φυτά, σαν ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο.

Ταυτόχρονα, δημιουργεί το δικό του θεσμό στο food and beverages, απογειώνοντας τις fusion γευστικές προτάσεις του με την προσθήκη στον κατάλογό του νέων πιάτων και ακόμη πιο τολμηρών συνδυασμών.

Να σημειώσουμε ότι από το φετινό καλοκαίρι τα Nikkei διαφοροποιούνται σε concept καθώς θα είναι ανάλογα με τις επικείμενες συνεργασίες. Αυτό σημαίνει ότι η Νikkei κουζίνα –δηλαδή η κουζίνα που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες («Nikkei» είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη) οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό- θα προσαρμόζεται στο χώρο, στο σημείο και στις συνεργασίες που υπάρχουν και σε άλλες που ακολουθούν. Kάθε Nikkei, λοιπόν, θα είναι και μία έκπληξη.

Φέτος το καλοκαίρι, το μενού στο Nikkei Floresta υπογράφει ο Νίκος Ψηλός και τα signature cocktails η Μαίρη Ταλαιπώρου. Αξίζει να σημειωθεί πως το bar του Nikkei πρόσφατα τιμήθηκε από τα βραβεία FNL με το βραβείο ως το καλύτερο bar εστιατορίου.

Το νέο μενού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: Otoro nigiri dumbling με scallop & chorizo, Ceviche bouilliabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό, αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, Tacos με Rubia Galicia tartare και kimchi sauce, Nigiri wagyu Foie gras, Causa με ψητό χταπόδι και pico de galo, Lomo saltado wagyu  tataki, Scallop και Yellowtail roll με jalapeno sauce, Gyoza με πάπια και κρέμα παρμεζάνας με μαύρη τρούφα, Jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale, Blackcod με greipfruit miso και σαλάτα με σταμναγκάθι.

Για τους λάτρεις του σεβίτσε θα υπάρχει ceviche bar με live act, όπου ο chef με την ομάδα του θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα nigiri, tiradido, sushi, ceviche κι αν μη τι άλλο, το καλοκαίρι αναμένεται δροσερό και εξωτικό. 

Λίγα λόγια για τον chef
Ο Νίκος Ψηλός, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2011 σε ηλικία 19 ετών, έκανε το ντεμπούτο του, στο Costa Navarino, σε ένα από τα πιο φημισμένα Ιαπωνικά εστιατόρια που λειτουργούν στην Ελλάδα, στο ΙΝΒΙ, όπου και παρέμεινε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Στη συνέχεια, ανέβαλε head chef στο εστιατόριο του διεθνούς φήμης ξενοδοχείου Cavo Tagoo στην Μύκονο. Τον χειμώνα του 2017 μετακόμισε στο Λονδίνου με στόχο την εξέλιξή του επιλέγοντας να συνεργαστεί με το Zuma Restaurant στο Knightsbridge. Το Zuma, ήταν σταθμός για τον Νίκο Ψηλό, καθώς έγινε head Chef σε χρόνο που κανένας άλλος δεν το έχει πετύχει έως τώρα σε τόσο νεαρή ηλικία. Το παγκόσμιο brand, μάλιστα, του ανέθεσε και το επόμενο μεγαλύτερο project του οδηγώντας τον και πάλι στο νησί των Ανέμων καθώς δημιούργησε τον δικό του χώρο στο Cavo Tagoo. Εκεί, ο Νίκος Ψήλος διεύθυνε κουζίνα 90 μαγείρων δημιουργώντας ξεχωριστά πιάτα, για περισσότερα από 1000 άτομα που κάθε νύχτα επισκέπτονταν τον μαγευτικό χώρο και γεύονταν το φαγητό του. Έξι χρόνια μετά, η πυξίδα τον οδηγεί στην Αθήνα όπου, με καινούριους συνεργάτες, υπογράφει το μενού του Περουβιανού εστιατόριου-bar Nikkei Floresta, ενός χώρου που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει θέσει πολύ υψηλά τον γευστικό πήχη, δημιουργώντας μία σπουδαία ιστορία και κερδίζοντας τη δική του θέση στον γαστριμαργικό χάρτη.

Info
Nikkei Floresta
Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα 
ξενοδοχείο St. George Lycabettus
210 7239366