Jenny’s Rooftop: Μεσογειακή κουζίνα με υπέροχη θέα στο Sofitel Athens Airport

Jennys-rooftop
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Βρίσκεται στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport, είναι μοντέρνο, ανακαινισμένο και σας περιμένει για γαστρονομικά ταξίδια με θέα.

Λίγα μόλις βήματα μακριά από τον τερματικό σταθμό Αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το Sofitel Athens Airport κρύβει έναν… άσσο στο μανίκι του και συγκεκριμένα στον 9ο όροφό του: το ανακαινισμένο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar.

Πήρε την ονομασία του από την Τζένη Μήτση, μέλος της επιχειρηματικής οικογένειας Μήτση, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου του Sofitel Athens Airport, η οποία και οραματίστηκε αυτόν τον χώρο. Η φιλοσοφία του, μάλιστα, είναι να χαρίσει μια κομψή γευστική εμπειρία, ως το σπίτι της φιλοξενίας με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, ενσαρκώνοντας τις ιδέες της φροντίδας και του σεβασμού.

Η αρχιτεκτονική επιμέλεια, οι εσωτερικοί χώροι και η υπέροχη βεράντα του έχουν σχεδιαστεί με φινέτσα από τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό αρχιτέκτονα Lazaro Rosa Violan (Amazonico London, Dubai κ.ο.κ.) και το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που συνδυάζει αρμονικά το στυλ με την άνεση. Το μενού επιμελήθηκε η ομάδα των Executive Chef Παναγιώτη Γιακαλή και Πέτρου Φωτεινή, σε συνεργασία με τον Executive Chef του Sofitel Athens Airport Θεοφάνη Στάθη, τον Executive Sous Chef Δημήτριο Δήμτσο, τον Chef Θεόδωρο Υψηλό και τον Executive Chef του Ομίλου Μήτση Δημήτριο Στειακάκη. Η λίστα των κοκτέηλ, ποτών και κρασιών έχει επιλεγεί με φροντίδα από τον Bar Manager του Sofitel Athens Airport, Σπύρο Πανδή και τον σύμβουλο ποτών του Ομίλου Μήτση, Χρήστο Χουσέα. Το όλο concept συντονίζει ο Executive Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, που δεσμεύεται να προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία βασισμένη στην ποιότητα των πρώτων υλών και την απλότητα των γεύσεων.

iandersonb
Στο μενού του θα βρείτε 4 είδη σαλάτας, ανάμεσά τους και μια πιο εκλεπτυσμένη ελληνική με μους φέτας, ντρέσινγκ ντομάτας και χαρούπι, όπως και ποικιλία ορεκτικών, όπως σουβλάκι χταπόδι με πικάντικη μαγιονέζα, καρπάτσι λαβράκι με ταρτάρ ελιάς, καπνιστό χέλι Άρτας με φάβα και «παγωτό» κρεμμύδι με ζελέ εσπεριδοειδών και άλλα. Δεν λείπουν και οι επιλογές ζυμαρικών με 3 επιλογές με pasta, ριζότο και λιγκουίνι, ενώ στα κυρίως θα βρείτε φιλέτο λαβράκι, αρνί μπρεζέ με ξινό τραχανά και σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ καρότο με τζίντζερ, φιλέτο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με μαύρο σκόρδο και ριζότο με λευκά μούρα και steak με baby πατάτες.

iandersonb

Το Jenny’s θα φιλοξενεί τακτικά ζωντανή μουσική και DJ sets και θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 17.00 έως τη 01.00 π.μ., προσφέροντας και δωρεάν χώρο στάθμευσης στο parking του ξενοδοχείου.

Info
Jenny’s Rooftop Restaurant Bar
Sofitel Athens Airport
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
210 3544068.