Τα Χριστούγεννα φέτος έχουν γεύση από... Μάνη
Για όσους θέλουν τα φετινά Χριστούγεννα να έχουν γεύση από Μάνη, το εστιατόριο ΜάνηΜάνη έχει ετοιμάσει δύο ξεχωριστά μενού για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Τι γεύση άραγε αφήνει στον καθένα η χρονιά που περνά και ποια θα είναι αυτή που φέρνει ο νέος χρόνος; Όσοι πάντως, επιθυμούν να πάρουν μια γεύση από μανιάτικη γαστρονομία φέτος τις γιορτές, το εστιατόριο ΜάνηΜάνη προσκαλεί το κοινό στα δικά της ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τη μανιάτικη παράδοση να κυριαρχεί.
Για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων, το ΜάνηΜάνη θα υποδέχεται τους επισκέπτες του με ένα ποτήρι Kir Royale και μια ελαφριά βελουτέ κολοκύθας. Θα ακολουθήσει μια χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι, λάχανο, μαρούλι, vinaigrette ξινόμηλου και sorbet λεμόνι, ενώ αμέσως μετά θα κάνουν την εμφάνιση τους, νόστιμα παραδοσιακά ραβιόλια με σύγκλινο και φασκόμηλο, βιολογικό κοκοράκι Μάνης με κάστανο, σταφίδες, κριθαράκι και σάλτσα από κρασί Μοσχάτο και για το τέλος, μένει ο χαλβάς με παγωτό γιαούρτι, τριαντάφυλλο και σος αρμπαρόριζας, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, φυσικά. Η τιμή είναι 35 ευρώ το άτομο.
Στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, η γευστική αντίστροφη μέτρηση του ΜάνηΜάνη θα ξεκινήσει με ένα ποτήρι Kir Royale και μια βελουτέ μπρόκολου με καπνιστό σύγκλινο. Θα ακολουθήσει η «Σαλάτα Της Χρονιάς», όπως ονόμασε ο σεφ τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κανταΐφι, φιστίκι Αιγίνης και λιαστή ντομάτα. Σειρά έχουν τα χειροποίητα ζυμαρικά με μανιτάρια, εστραγκόν και καπνιστό τυρί, ενώ η γαστρονομική κορύφωση θα φτάσει με το στήθος πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα μελιού και πιπεριάς. Τέλος, η μους σοκολάτας με φύλλο χρυσού και σος από φρούτα του δάσους, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα θα ολοκληρώσουν ιδανικά και… γλυκά, το δείπνο. Η τιμή είναι 40 ευρώ το άτομο
Το ΜάνηΜάνη θα είναι ανοιχτό και ανήμερα Χριστουγέννων από το μεσημέρι, ενώ θα παραμείνει κλειστό ανήμερα Πρωτοχρονιάς.
Πληροφορίες: ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, 210 9218180, www.manimani.com.gr .