Το Lesvos Food Festival έκανε τη Λέσβο (ακόμα) πιο νόστιμη

lesbos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Ολοκληρώθηκε το γαστρονομικό φεστιβάλ της Λέσβου, όπου πρωταγωνιστές ήταν εκλεκτοί μεζέδες και φυσικά πολύ ούζο.

Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που προβάλει τα τοπικά προϊόντα μέσα από μοναδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε 10 διαφορετικά σημεία του νησιού φέτος περιελάμβανε Ούζο Πλωμαρίου συνδυασμένο με λαχταριστό μεζέ. Στόχος του φεστιβάλ άλλωστε είναι οι επισκέπτες να απολαύσουν εκλεκτές γεύσεις και να βιώσουν την τέχνη της απόλυτης απόλαυσης του συνδυασμού τους με το δημοφιλέστερο απεριτίφ, το ούζο.

Από 16 έως 23 Ιουλίου 2023 λοιπόν ο Μόλυβος, η Μυτιλήνη και η Αγιάσος αποτέλεσαν μερικές από τις στάσεις του φεστιβάλ ενώ στο Πλωμάρι, την Πατρίδα του ούζου, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την τέχνη του μεζέ να αναγάγεται σε επιστήμη. Ο τούρκικος meze, τα ιταλικά antipasti, τα ισπανικά tapas και οι ελληνικοί μεζέδες, εμπνευσμένα από προϊόντα της Λέσβου, απογειώθηκαν γευστικά με τη συνοδεία του ούζου.

Οι μεζέδες είχαν την τιμητική τους ως μια σύγχρονη γαστρονομική τάση της μεσογειακής διατροφής που συγκεντρώνει την παρέα γύρω από το τραπέζι για να μοιραστεί νόστιμα μεζεδάκια. Μια μεσογειακή πρόταση όπου συνδυάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα κρεατικά και τα θαλασσινά σε μια μακρόσυρτη γαστρονομική συνάντηση που έρχεται από το παρελθόν και εξελίσσεται διαχρονικά. 

Στο φεστιβάλ, ωστόσο, πρωταγωνίστησαν και οι μοναστηριακές γεύσεις της Αγίας Σιών, νηστίσιμες συνταγές, συνταγές του βραβευμένου σεφ Βαγγέλη Δρίσκα, μαγειριές στο καΐκι, παραδοσιακά street food, ενώ πραγματοποιήθηκε και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, γαστριμαργικοί περίπατοι, live cooking και πολλές ακόμη νόστιμες δραστηριότητες για μεγάλους και παιδιά. 

Το Ούζο Πλωμαρίου ήταν και φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής και αργυρός χορηγός του Lesvos food festival.