KORU inspired cuisine: Στάση για ελληνική δημιουργική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

koru
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Μετρά μόλις 3 μήνες λειτουργίας και πιστεύει στη φιλοσοφία της παρέας και του καλού φαγητού, καλώντας μας στη συμπρωτεύουσα.

KORU σημαίνει νέα ξεκινήματα. Κι αυτό ακριβώς είναι για τις ιδιοκτήτριες του εστιατορίου, την Κέλλυ Αλιμπινίση και την Πελαγία Καραϊλή, ένα νέο γαστρονομικό ξεκίνημα. Επίσης, είναι και μια παράφραση της λέξης κόρος, όπου στα αρχαία ελληνικά σημαίνει κορεσμός, χορτασμός, ικανοποίηση. Ικανοποίηση όλων των αισθήσεων.

Στο επίκεντρο του KORU βρίσκεται το καλό φαγητό, αλλά σε κατάσταση παρέας και οικειότητας, όπου τα πιάτα του είναι εμπνευσμένα από προϊόντα της ελληνικής γης και συνοδεύονται με κρασιά από ελληνικά οινοποιεία. Το sharing food, λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο για μια συνολική εμπειρία γεύσης και ευχάριστων στιγμών κι όχι απλά μια ακόμη επιλογή για φαγητό.

Συνδυάζει τις υπέροχες ελληνικές πρώτες ύλες με μια σύγχρονη δημιουργική ματιά φέρνοντας ένα γευστικό γαστρονομικό αποτέλεσμα που από τη μια θα ανασύρει στη μνήμη μας μαγειρικές αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και ταυτόχρονα θα μας οδηγεί σε νέα μαγειρικά μονοπάτια. Οι σεφ χρησιμοποιούν φρέσκα εποχιακά υλικά και δημιουργούν με πάθος πρωτότυπα και νόστιμα πιάτα.

Μαζί με το κρασί, το KORU έχει δώσει επίσης έμφαση και στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης λίστας μουσικών επιλογών από ένα κράμα από jazz ρυθμούς, ιταλικές και γαλλικές μελωδίες σε μια ισορροπία με ελληνικό swing και γνωστές ελληνικές και διεθνείς διασκευές, που δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για δημιουργικό, παρεΐστικο φαγητό. Οι ετικέτες των κρασιών, αγαπημένες αλλά και νέες, επιλέχθηκαν από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς κρασιών και είναι αποτέλεσμα μιας επιμελημένης διαδικασίας.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν προσεγμένο, modern vintage χώρο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε από την αρχή, με ανοιχτή κουζίνα που ενισχύει το αίσθημα της παρέας.

Info
KORU inspired cuisine
Ολύμπου 15, Θεσσαλονίκη
231 700 9600 & 6974066997