Ανακαλύπτουμε ιδιαίτερες μπρουσκέτες που πρέπει να δοκιμάσετε

mprousketa
ΤΡΙΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το αγαπημένο ιταλικό antipasto το γνωρίζουμε στην αυθεντική του μορφή με τραγανό ψωμί, ελαιόλαδο, σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό, μοσχοβολώντας Μεσόγειο. Το αγαπάμε, όμως, και σε διάφορες παραλλαγές του, όπως οι παρακάτω.

Chez Michel, Κολωνάκι
Στο all-day μπιστρό του Κολωνακίου θα βρείτε 4 διαφορετικές μπρουσκέτες. Η μπρουσκέτα με προσιούτο, μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα και πέστο βασιλικού είναι μια εμπλουτισμένη εκδοχή της κλασικής, ενώ η επιλογή με κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα σύκο συστήνει έναν αλλιώτικο συνδυασμό αλμυρού-γλυκού. Η μπρουσκέτα με καπνιστό σολομό, κρέμα τυρί, εσκαρόλ και κάππαρη φέρνει και άρωμα θάλασσας στο τραπέζι, ενώ για τους ορκισμένους κρεατοφάγους η επιλογή είναι μία: παστράμι μόσχου, βουβαλίσια μοτσαρέλα και πάστα τρούφας. Info: Ηροδότου 15, Κολωνάκι, 2155510090.

Granpa Trattoria, Κουκάκι
Η τρατορία του παππού είναι μια cozy επιλογή ιταλικής κουζίνας αρκετά φιλικής για την τσέπη, στην οποία μπορείτε να δοκιμάσετε 3 παραλλαγές μπρουσκέτας. Οι πιο παραδοσιακοί θα προτιμήσετε αυτή με το ταρτάρ ντομάτας, την κάππαρη, το κρεμώδες τυρί και το λάδι βασιλικού. Όσοι αγαπάτε την τρούφα, δοκιμάστε την μπρουσκέτα με γκοργκοντζόλα, prosciutto crude, λάδι μαύρης τρούφας και φρέσκο πιπέρι, ενώ η επιλογή με ρικότα, παστράμι και chutney δαμάσκηνου είναι για εσάς που τη βρίσκετε με τους πειραματισμούς. Info: Γεωργ. Ολυμπίου 8Α, 210 9230656.  

Il Salumaio d’Atene, Κηφισιά
Εκεί ψηλά στην Κηφισιά βρίσκεται μια σαλουμερία που σερβίρει ιταλική κουζίνα εδώ και 25 χρόνια, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτείτε και τυριά και αλλαντικά για το σπίτι. Η μπρουσκέτα με τυρί cacio cavallo, σύκο και αυγοτάραχο είναι σίγουρα από τις επιλογές του μενού που δεν θα προσπεράσετε σε ένα γεύμα εκεί, που ενδεχομένως να μην είναι τόσο φιλικό προς την τσέπη σας, αλλά θα σας πείσει να επιστρέψετε. Info: Παναγίτσας 3, Κηφισιά,  210 6233934.