Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ κλείνει τα 20 και γιορτάζει
Ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης εμπνέεται από τη λακωνική γη και ετοιμάζει για μια και μόνο βραδιά ένα μενού γευσιγνωσίας 5 πιάτων.
Μετρά πλέον 20 χρόνια από την ημέρα που το ΜΑΝΗΜΑΝΗ άνοιξε τις πόρτες του και σέρβιρε πιάτα καμωμένα με σύγχρονες τεχνικές, με έμπνευση από την κουζίνα της Λακωνικής Μάνης και τις παραδοσιακές γεύσεις ολόκληρης της Ελλάδας. Οι παραδοσιακές λακωνικές γεύσεις, οι «κρυμμένοι» θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι πρωταγωνιστές της κουζίνας του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, μαγεύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες της Ελλάδας, από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Με αφορμή, λοιπόν, τα 20α του γενέθλια και το γευστικό ταξίδι που μας πηγαίνει όλα αυτά τα χρόνια, το εστιατόριο οργανώνει μια σειρά από αξέχαστες γαστρονομικές εκδηλώσεις με guest chefs έκπληξη. Ξεκινά με τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση, έναν σεφ που παντρεύει την παράδοση και την καινοτομία, στο λεγόμενο «tradinnovation», ο οποίος για την Τετάρτη 20/12, έχει ετοιμάσει ένα degustation μενού, που θα αποτελείται από 5 πιάτα. Συγκεκριμένα, το μενού θα περιλαμβάνει ταραμά με τηγανητό ψωμί και λάδι μαράθου, γαρίδες Κοιλάδας με αφρίνα, αυγοτάραχο, πρωτόλαδο, πορτοκάλι, πράσινη ελιά και μάραθο, τραβηχτή Μάνης με ελληνικό brie, αχλάδι, μέλι και σφέλα, ντόσα με χοντρό τραχανά, χειροποίητο πελτέ, χιουρίνες, μανιτάρια και λευκή τρούφα και τέλος γαλατόπιτα με βούτυρο και καραμέλα.
Βραδιές Βεντέτας: Το 2007 το ΜΑΝΗΜΑΝΗ οργάνωσε βραδιές «βεντέτας», αναμετρήθηκε στο γαστρονομικό «ρινγκ» με τοπικές κουζίνες κι εστιατόρια απ’όλη την Ελλάδα και στέφθηκε λαμπρός νικητής από τους επισκέπτες.
New York Times: Το 2014 το ΜΑΝΗΜΑΝΗ βρίσκεται στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, προτάθηκε από την εφημερίδα «ως go-to destination, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens
Γεύσεις Ελλ Οίνων: Το 2014 το αγαπημένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, φέρνει τους πελάτες του κοντά σε αναγνωρισμένα ελληνικά κτήματα, εγκαινιάζοντας τον κύκλο γευσιγνωσίας Γεύσεις Ελλ Oίνων.
Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει για μία δεκαετία στη σερά Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ το 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Condé Nast Traveler: Το 2015 το διεθνώς αναγνωρισμένο, πολυτελές και lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό που εκδίδεται από την Condé Nast κι έχει κερδίσει 25 National Magazine Awards, προτείνει 5 λόγους να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα και το ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι ένας από αυτούς.
100 Restaurant Awards: Το 2018 το ΜΑΝΗΜΑΝΗ βραβεύεται για 3η χρονιά στη σειρά στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
FNL Awards: To 2019, το εστιατόριο λαμβάνει για 3ο συναπτό έτος, από την έναρξη των βραβείων F n L στην Ελλάδα, 1 αστέρι και συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα εστιατόρια της χώρας.
Info
ΜΑΝΗΜΑΝΗ
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη
210 9218180
στις 20/12
Το degustation menu θα είναι διαθέσιμο για κρατήσεις 19.00-21.00 & 21.00-23.00
60/άτομο, Wine Pairing: €90/άτομο