Ρεβεγιόν με ιταλική φινέτσα...
Εορταστικά μενού με συνοδεία εκλεκτών κρασιών προτείνει για τα φετινά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά o σεφ ο Ivan Ottaviani στο εστιατόριό του Sale & Pepe.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους εύχεται και φέτος ο Ivan Ottaviani και το εστιατόριο Sale & Pepe, με μοναδικές γαστριμαργικές εκπλήξεις, στα ιδιαίτερα μενού του Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, συνοδεία εκλεκτών οίνων από το πολυβραβευμένο του κελάρι.
Για το Ρεβεγιόν Χριστουγέννων ο σεφ του Sale & Pepe θα έχει ετοιμάσει ένα πλήρες εορταστικό μενού για τους επισκέπτες του. Αρχικά θα φτάσει στο τραπέζι μία βελουτέ από σπαράγγι και άγρια μανιτάρια και φωλιές πατάτας με ταρτάρ από τόνο. Στη συνέχεια, σειρά έχουν τα λαζάνια από κολοκυθάκια με tagliata από λαβράκι ή tordelli γεμιστά με ανθότυρο. Για κυρίως πιάτο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φιλέτο γλώσσας με ratatouille λαχανικών και φιλέτο από μοσχάρι με φασόλια και πατάτες. Για επιδόρπιο, ο Otaaviani θα σερβίρει natalino, ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό με λευκή σοκολάτα και φρουτοσαλάτα. Η τιμή είναι 86 ευρώ το άτομο.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα στο Sale & Pepe μπορείτε να γευτείτε ένα εορταστικό μενού, βασισμένο στους γευστικούς θησαυρούς της Βόρειας Ιταλίας. Το μενού περιλαμβάνει ζεστή σαλάτα από ψητές αγκινάρες, με αμπελοφάσουλα, ravioli γεμιστά με ροφό και καραβίδα, millefeuille από τσιπούρα, με σταφύλι, κρεμμύδι και σαφράν, φασιανό σε αμπελόφυλλα, με, πουρέ από κάστανο και μανιτάρια και για το τέλος, natalino. Το μενού συνοδεύεται από ένα μπουκάλι Prosecco ανά δύο 2 άτομα και στοιχίζει 45 ευρώ το άτομο.
Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει για πρώτο πιάτο φωλιά Parmigiano με φακές και κεφτεδάκια τόνου, αλλά και carpaccio από φρέσκα μανιτάρια, σέλερι, άγρια ρόκα, Parmigiano Reggiano και μαύρη τρούφα. Για δεύτερο πιάτο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε strozzapreti με βασιλικό κάβουρα και τοματίνια και σε ravioli γεμιστά με κολοκύθα, mascarpone και μουστάρδα.
Για κυρίως πιάτο υπάρχει επιλογή από scaloppines από λαυράκι με πουρέ φινόκιο και από tournedos από μοσχάρι με foie-gras και μαύρη τρούφα. Το επιδόρπιο περιλαμβάνει delice από καραμελωμένα μήλα και παγωτό αλλά και τυρί Taleggio στο φούρνο, με αχλάδια σοτέ, μέλι, από κάστανα Mont Blanc και μαύρη τρούφα. Το δείπνο θα συνοδεύεται και από κρασί που θα επιλέξετε εσείς ανάμεσα σε προτεινόμενες ετικέτες και κοστίζει 88,80 ευρώ το άτομο.
Το Sale & Pepe προτείνει επίσης, για τα δώρα των γιορτών, μοναδικά κρασιά από την κάβα του, με 33% έκπτωση επί των αρχικών τιμών ή ακόμα και γευστικές προτάσεις με μενού γευσιγνωσίας στο εστιατόριο.
Πληροφορίες: Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, 210 7234102.