Gamay: Το νέο talk of the town για κρασί που όλοι προφέρουν λανθασμένα
Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε.
Ο συνειρμός είναι ο ίδιος για όλους αντικρίζοντας το νέο wine bar στα Εξάρχεια που άνοιξε μέσα στον Δεκέμβριο. Στην πραγματικότητα, όμως, η ονομασία του αναφέρεται στη γαλλική ποικιλία σταφυλιού που μας δίνει το ξακουστό Beaujolais nouveau και προφέρεται «γκαμέ», οπότε κάπως έτσι ακυρώνεται κάθε πιθανό λογοπαίγνιο.
Ευτυχώς, όμως, η ιδιαιτερότητά του δεν μένει μόνο στους τίτλους, αλλά ακουμπά διάφορες πτυχές, από το κρασί, μέχρι τη φιλοσοφία και τη διακόσμηση. Και για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το Gamay σερβίρει κατά βάση φυσικό κρασί, δηλαδή κρασί που έχει υποστεί ελάχιστες παρεμβάσεις και ήπια οινοποίηση, σε μια κάρτα με περισσότερες από 130 ετικέτες που θα ανανεώνονται διαρκώς, τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα –εννοείται και από την ποικιλία που ενέπνευσε την ονομασία του.
Όλα αυτά συμβαίνουν στο ισόγειο ενός υπέροχου κτιρίου της δεκαετίας του ’20, σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας, όπου δεν χρειάζεται να κλείσετε τραπέζι (είπαμε, δεν υπάρχουν). Απλώς μπαίνετε.
Info
Gamay
Ζωοδόχου Πηγής 42 και Βαλτετσίου, Εξάρχεια
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]