10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Τι είπαν οι βασικοί παράγοντες της έκθεσης λίγες ημέρες πριν την έναρξη

ekspotrof
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Μετρώντας αντίστροφα για την 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σημαντικοί παράγοντες μίλησαν για το τι μας περιμένει στις 3 με 5 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση που έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων γιορτάζει τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας της με μια επετειακή διοργάνωση. Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει αναδειχθεί στο απαραίτητο σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων decision makers του κλάδου τροφίμων και ποτών, παρουσιάζοντας τα premium προϊόντα της ελληνικής παραγωγής.

Στον πυρετό των τελευταίων ημερών, εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας RM International μίλησε ο CEO κος Κωστής Μοσχονάς σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Hotel Brain Academy, ο οποίος ξεκινώντας από μια σύντομη αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, παρουσίασε τη φετινή διοργάνωση και το όραμά του για το μέλλον. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας στρέφει το βλέμμα της στο εξωτερικό και φιλοξενεί 50 διεθνείς buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της Ευρώπης που αναζητούν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.  

O Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας κος Μπάνε Πρέλεβιτς από την τιμώμενη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, στα προϊόντα που αποτελούν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας και τα οποία θα παρουσιάσουν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition οι 23 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αλλά και στις συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας οι οποίες θα παρουσιαστούν στο stage του Μαγειρεύουμε Ελλάδα από διακεκριμένους chef της  Ένωσης επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος.

Στη συνέχεια, ο chef κος Κώστας Μπουγιούρης κι επί σειρά ετών Head chef του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» έδωσε μια πρόγευση από ό,τι πρόκειται να απολαύσουν φέτος οι επισκέπτες της έκθεσης ενώ παρουσίασε και τον νέο Head chef της εκδήλωσης κο Γιώργο Τσαπάρα. Μετά από μια θητεία εννέα ετών ο κύριος Μπουγιούρης αρκετά συγκινημένος αποχαιρετά φέτος την ΕΞΠΟΤΡΟΦ και προσκαλεί όλους του επαγγελματίες του κλάδου να δώσουν το «παρών» στην έκθεση που κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες νέα, premium προϊόντα.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Athens Fine Food Awards (AFFA) by EΞΠΟΤΡΟΦ κος Χάρης Τζαννής. Όπως τόνισε ο κύριος Τζαννής η αξιολόγηση των προϊόντων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός της έκθεσης όπως κάθε χρόνο. Στα φετινά βραβεία AFFA αξιολογήθηκαν πολλά νέα προϊόντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, όπως το χαρακτηριστικό μπλε μέλι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη των ελαιολάδων από το διαγωνισμό που δείχνει την δυσκολία που αντιμετωπίζει φέτος ο κλάδος.
Με την σειρά της, η δημοσιογράφος Δώρα Μιχαήλ μίλησε για όσα ενδιαφέροντα θα διαδραματιστούν φέτος στο Food Expert Stories κι ακολούθησαν ο sommelier κος Χρήστος Σιώμος και ο olive oil expert κος Γιάννης Καρβέλας οι οποίοι αναλαμβάνουν τις δύο νέες ενότητες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, την πλατεία οινογευσίας Wine Walk και το Olive oil bar αντίστοιχα.

Ο κος  Σιώμος αναφέρθηκε στην δυναμική της ελληνικής οινοπαραγωγής και το αύριο του κλάδου, ενώ ο κος Καρβέλας στάθηκε στη σημασία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ για την προβολή των ελληνικών ελαιόλαδων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε και προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση, να δοκιμάσει και να ενημερωθεί για τα εγχώρια προϊόντα και τα οργανοληπτικά στοιχεία τους.

Info
ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας
3-5/2