Ραντεβού στα Χανιά για το 9ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

elaiolado-elies
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ο πράσινος χρυσός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 9ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς.

Τα Χανιά ετοιμάζονται να γιορτάσουν το τόσο πολύτιμο ελαιόλαδο, δίνοντας ραντεβού στον κόσμο του λαδιού στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων, για το 9ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, τη μεγαλύτερη έκθεση για το ελαιόλαδο και τον σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά συμμετέχουν πάνω από 10 χώρες παρουσιάζοντας τις νέες τεχνολογίες στον ελαιοκομικό τομέα. Εταιρίες γεωργικών μηχανημάτων, ελαιοραβδιστικά, μηχανήματα συγκομιδής ελιάς, εδαφοβελτιωτικά, βιοδιεγέρτες, εταιρίες συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα του αγροδιατροφικών προϊόντων και πολλά άλλα. Μαζί το πιο νόστιμο Φεστιβάλ της Ελλάδας! Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, που στόχο έχει την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας. Παρέα με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα κεράσει παραδοσιακά προϊόντα και θα «χορτάσει» τους επισκέπτες ελληνικές νόστιμες λιχουδιές.

Ελαιόλαδα, τυροκομικά προϊόντα, παραδοσιακά ζυμαρικά, μελισσοκομικά προϊόντα, αναψυκτικά και αφεψήματα, ελληνικός καφές, αβοκάντο, προϊόντα χαρουπιού, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που θα σας περιμένουν στο φεστιβάλ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν το 9ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο και το Μελισσοκομικό Συμπόσιο, Έκθεση και Συνέδριο: «Περί Μελισσοκομίας και Μελισσοκομικών Προϊόντων στην Κρήτη», στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Στα Φεστιβάλ συνδιοργανωτής είναι το Επιμελητήριο Χανίων και τελούν υπό την Αιγίδα της της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Info
9ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς
Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων
23/2 16.00-21.00, 24/210.00-21.00, 25/2 10.00-21.00
Είσοδος: 3€ το άτομο, δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ