Vegan haute cuisine με την υπογραφή Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres στο Apanemi - Theoxenia Mykonos

apanemi-theoxenia
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Το δυναμικό δίδυμο σεφ Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης ξεδιπλώνουν τη δική τους γαστρονομική ματιά στο εστιατόριο Apanemi στο ξενοδοχείο Theoxenia της Μυκόνου, με τα a la carte και μεσογειακά μενού degustation που περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά, επιλογές vegan haute cuisine.

Το Apanemi, η επιτομή της γαστρονομικής αριστείας στη Μύκονο, συνεχίζει τη συνεργασία που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα όρια της μεσογειακής, πράσινης και Greekessence κουζίνας. Οι διάσημοι σεφ Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης θα επιμεληθούν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στο Apanemi, αναδεικνύοντας μια συμφωνία γεύσεων που θα μας στείλει σε ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι στην καρδιά της ελληνικής και γαλλικής γαστρονομικής παράδοσης.

Παράλληλα με τα πιάτα με κρέας και ψάρι που φέρουν την υπογραφή του Apanemi, αυτή τη σεζόν το απολαυστικό βιολογικό vegan μενού θα προσφέρει μια διαφορετική δελεαστική πρόταση για όσους ακολουθούν ή θέλουν να δοκιμάσουν τη vegan διατροφή. Αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τη μυκονιάτικη εστίαση, τα πιάτα vegan υψηλής γαστρονομίας των σεφ αναδεικνύουν τη δέσμευσή τους στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την υγιεινή διατροφή.

Με μια σειρά από αστέρια Michelin, ο Jerome Serres είναι γνωστός για τη μαγειρική του φιλοσοφία που περιστρέφεται γύρω από την εποχικότητα, ενσωματώνοντας στις δημιουργίες του πικάντικα αρώματα εσπεριδοειδών. Αγκαλιάζει θερμά τη μεσογειακή ελληνική φιλοσοφία που διαπνέει το ξενοδοχείο Theoxenia, το οποίο στεγάζει το Apanemi. Ο Serres αντικαθιστά το βούτυρο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα τοπικά νησιωτικά υλικά για μια συγχώνευση γεύσεων που διατηρεί τη νοστιμιά, αλλά παραμένει υγιεινή.

Από την άλλη, ο γνωστός ως ο «μάγος των αρωματικών βοτάνων», Γιάννης Μπαξεβάνης, είναι ο θεματοφύλακας της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Η γαστρονομική του εμπειρία πηγάζει από τη βαθιά κατανόηση των μαγειρικών μυστικών και των παραδόσεων που περνούν από γενιά σε γενιά. Η δέσμευση του Μπαξεβάνη να προμηθεύεται τοπικά υλικά, να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς και να χρησιμοποιεί ντόπια βότανα αποτελεί εγγύηση για τα πιάτα του μενού.

Τα επιμελημένα μενού και τα signature πιάτα του δυναμικού διδύμου ζωντανεύουν από την καταξιωμένη σεφ Αντωνία Κονόμη με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας. Συνεργαζόμενη στενά με τους δύο σεφ τα τελευταία επτά χρόνια φέρνει μια φρέσκια προοπτική και ένα αχαλίνωτο πάθος για τα τοπικά πράσινα και βιώσιμα υλικά. Οι προσωπικές της επισκέψεις σε τοπικές φάρμες εξασφαλίζουν τη συμπερίληψη άγριου θαλάσσιου μάραθου, τσουκνίδας και χόρτων που έχουν συλλεχθεί, προσδίδοντας πράσινο στοιχείο και πρωτοτυπία στις αγαπημένες συνταγές.

Με φόντο τους θρυλικούς ανεμόμυλους της Μυκόνου και την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, η εκπληκτική θέα του Apanemi, σε συνδυασμό με τις ευρηματικές γαστρονομικές δημιουργίες και τους συνδυασμούς κρασιών υπόσχονται μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία στο Νησί των Ανέμων.

Info
Apanemi - Theoxenia Mykonos
2289 022230