3 hot στάσεις για φαγητό στο χέρι στην Κυψέλη

caprus-athens

Caprus Athens

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Πεινάσατε και βρίσκεστε κεντρικά; Σας προτείνουμε 3 διευθύνσεις στην Κυψέλη για να απολαύσετε νοστιμιές στο χέρι που... ξεφεύγουν, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο.

Jackaroo, για mega σάντουιτς για… δυνατούς
Υπάρχουν τα απλά σάντουιτς, με χειροποίητα ψωμάκια, χειροποίητα παναρισμένα φιλετάκια, καπνιστά μπέικον, ανανάδες, μοσχαρίσια μπιφτέκια, αυγά και όλα τα καλά. Υπάρχουν, όμως και τα mega sandwich, που μπορείτε να βάλετε στοιχήματα αν θα καταφέρετε να τα φάτε -και να τα χωνέψετε στη συνέχεια. Ενδεικτικά και για μεγάλες πείνες σας αναφέρουμε το mega beef με χειροποίητο ψωμί 30 εκατοστών, 5 χειροποίητα μπιφτέκια 100% μοσχαρίσια, τσένταρ, καπνιστό μπέικον, τηγανητά αυγά και μια ολόκληρη μερίδα πατάτες στην κορυφή. Όλα αυτά στο Jackaroo, αρκεί να έχετε κάνει πρώτα τις αιματολογικές σας για χοληστερίνη. Info: Φωκίωνος Νέγρη 18, Κυψέλη.

Caprus, για σάντουιτς με κοκκινιστή προβατίνα
Το αρκετά νέο sandwich joint της Κυψέλης υπόσχεται να σας κάνει να ξεχάσετε τα τυποποιημένα σάντουιτς με γαλοπούλα, μπέικον, τυρί και πατατάκια που τρώγατε μέχρι τώρα. Στο Caprus, το κάθε σάντουιτς φτιάχνεται από την αρχή την ώρα που το παραγγέλνετε και οι επιλογές είναι πολλαπλές, με υλικά που ενδεχομένως δεν θα περιμένατε να βρείτε ποτέ ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί, όπως αρνί, παστράμι, σουτζούκι, κεφτεδάκια αλλά και… κοκκινιστή προβατίνα για εσάνς παστιτσάδας.
Όπως καταλαβαίνετε, το σάντουιτς εδώ μπαίνει στα λημέρια του χορταστικού γεύματος, όπου μέχρι και το ψωμί είναι φροντισμένο, με επιλογές μεταξύ sando brioche, αλλά και προζυμένια focaccia, ενώ υπάρχουν επιλογές και για μπέργκερ. Info:
Σπετσών 49, Κυψέλη, 2114089029.

Lisa, για πίτσα με γκουρμέ αίσθηση
Το Pizza bar της Φωκίωνος σας θέλει να πιάσετε μια θέση στον πάγκο του και να απολαύσετε την ιταλική νοστιμιά, το νούμερο ένα αγαπημένο φαγητό παγκοσμίως, την πίτσα, αλλά στη δική του εκδοχή. Αυτό σημαίνει πίτσα με λεπτή και μαλακιά, που διπλώνεται, από τα χεράκια του pizzaiolo Σταύρου Τσάμη, που εκτός από τα κλασικά, όπως Margherita, θα βρείτε και επιλογές όπως με marmite (βρετανικό spread), provolone, μοτσαρέλα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σκόρδο, Lucifer με nduja (αλλαντικό ωρίμανσης με χοιρινό και πάπρικα), provolone, μοτσαρέλα και ρίγανη, αλλά και Cinque formaggi αντί για 4 τυριά, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε με κρασί, μπίρα, Aperol Spritz ή Negroni. Info: Φωκίωνος Νέγρη 25, Κυψέλη, 211015 6696.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]