Tο Nikkei Floresta κλείνει τα 10 και ξεκινά να γιορτάζει το καλοκαίρι
Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα με υπογραφή Nikkei Floresta και feeling καλοκαιριού είναι ό,τι πρέπει για τις εξόδους της εποχής.
Άκρως καλοκαιρινή διάθεση έχει το Nikkei Floresta που έχει καταφέρει να ενώσει με επιτυχία την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα εδώ και μια δεκαετία. Αυτό το καλοκαίρι, μάλιστα, κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και με το πολύχρωμο, ανανεωμένο μπαρ, μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει κατακτήσει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, χάρη στην τόλμη του να παρουσιάζει τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς.
Και φέτος, σας περιμένει από τις 23/4 σε έναν από τους ωραιότερους κήπους της Αθήνας που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει ακόμη μια φορά το απόλυτο the place to be χάρη στις γευστικές προτάσεις του και τα ταιριαστά signature cocktails. Το μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων.
Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce.
Εννοείται, φυσικά, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνετε παραπονεμένοι, αφού υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα που εμπλουτίζεται διαρκώς.
Info
Nikkei Floresta
Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι,
(ξενοδοχείο St. George Lycabettus)
210 7239366