3 στάσεις για νηστίσιμο και πεντανόστιμο φαγητό στην Αθήνα

winners
ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τα vegan στέκια της πόλης που το μενού τους παραμένει νηστίσιμο, δημιουργικό και απολαυστικό όλο το χρόνο.

Yi/Γη στη Γλυφάδα
Με ολοκληρωμένο μενού που δεν του λείπει τίποτα, η Yi/Γη έχει φροντίσει να δημιουργήσει εκτός από νόστιμα και υγιεινά πιάτα, που δεν θα πιστεύετε ότι δεν έχουν στην εκτέλεσή τους τίποτα ζωικό. Δοκιμάστε πικάντικη τάρτα αβοκάντο με γουακαμόλε, ρόκα και βασιλικό με πικάντικη σάλτσα από τζίντζερ, σκόρδο και τσίλι, Pasta di Mare με καπνιστό καρότο που θυμίζει σολομό, ψημένο σε κρούστα αλατιού, μαριναρισμένο σε τάμαρι, ελαιόλαδο, σιρόπι σφενδάμου, κρέμα από αμύγδαλα και κάσιους, φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη, άνηθο, φύκι νόρι και κουκουναρόσπορο, αλλά και επιδόρπια όπως ελαφριά, σοκολατένια μους από μήλα με φρούτα του δάσους ή πουτίγκα σοκολάτα - πορτοκάλι με σπόρους chia, που συνοδεύεται με σπιτικά σοκολατάκια, μπισκότο αμυγδάλου με κακάο και χουρμάδες και αποξηραμένα φρούτα στο κρασί. Info: Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512.

Winners στη Νίκης
Στο κέντρο της Αθήνας, στη Νίκης, όπου οι επιλογές για φαγητό είναι αρκετές και πολλαπλασιάζονται, το Winners είναι το vegan εστιατόριο του ξενοδοχείου Niki Athens Hotel, το οποίο κάνει τη δική του plant-based πρόταση στο κοινό της Αθήνας, ό,τι πρέπει για να συνδυάσετε τη νηστεία με ένα αξιοπρεπές γεύμα. Στο μενού του θα βρείτε έναν συνδυασμό διαφορετικών κουζινών, όπου νουντλς με miso και μανιτάρια, πικάντικες ψητές γλυκοπατάτες με τζίντζερ, κύμινο και ντρέσινγκ με φιστικοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου είναι μερικές ενδεικτικές επιλογές, ενώ υπάρχει και η επιλογή του brunch με pancakes blueberry yuzu και latte με παντζάρι μεταξύ άλλων και πολλά smoothies. Νηστεία και αποτοξίνωση πάνε μαζί στο Winners. Info: Νίκης 27, Σύνταγμα, 210 3220916.

Vegan Fairies στην Πλατεία Καρύτση
Οι Vegan Fairies έγιναν πρώτα γνωστές στη Νέα Ερυθραία, όπου από το 2017 φτιάχνουν vegan και ωμοφαγικά λαχταριστά γλυκά χωρίς γαλακτοκομικά και ζάχαρη, με πρώτες ύλες όπως ξηροί καρποί, χουρμάδες, σιρόπι αγαύης, βύνη ριζιού και κριθαριού, σιρόπι σφένδαμου, δημητριακά, λάδι καρύδας και φρέσκα φρούτα. Πλέον, βρίσκονται και στην πλατεία Καρύτση, όπου μπορείτε να απολαύσετε από το πρωί μέχρι το απόγευμα αλμυρά πιάτα όπως Buddha Bowls, χούμους- αβοκάντο τοστ με πολύσπορο ψωμί αργής ωρίμανσης, ρεβίθια με πάπρικα και microgreens, open toast με «σολομό» από καπνιστό καρότο και τυρί από κάσιους και στη συνέχεια να περάσετε στα γλυκά του. Από raw cheesecake σοκολάτα φράουλα, μέχρι cupcakes και red velvet energy balls, όλα θα μοιάζουν τόσο... κολασμένα σαν να μην είναι νηστίσιμα, αλλά θα είναι. Info: Πλατεία Καρύτση 5, 210 3315394.