Τα εστιατόρια του NEW Hotel σερβίρουν φρέσκο μενού σε ανανεωμένο χώρο

new-hotel-lobby-lounge
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2024

Η νέα εποχή των δύο εστιατορίων του NEW Hotel μόλις ξεκίνησε και ταιριάζει με το καλοκαίρι.

Μόλις μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος και την Πλάκα, το NEW Hotel προτείνει τη δική του γαστρονομική φιλοσοφία, μεταξύ άλλων, έχοντας μόλις ανανεώσει τα δύο εστιατόριά του, τα οποία είναι έτοιμα να υποδεχτούν το καλοκαίρι.

Στο ισόγειο του NEW Hotel η φύση και τα χρώματά της έχουν πλέον τον πρώτο λόγο και το ολοκαίνουριο Lobby Bar είναι πλέον το αποτέλεσμα τόσο της ανανέωσης του χώρου, με την υπογραφή των Manhattan Projects, όσο και της ανανέωσης του μενού με την υπογραφή του executive chef Μπάμπη Κουντούρη. Ως μια μετεξέλιξη της προσέγγισης του Estudio Campana με έμφαση στα φυσικά υλικά και την αξιοποίηση των υπαρχόντων στοιχείων στα οποία έδωσαν νέα ζωή, ο χώρος που δημιούργησαν οι Manhattan Projects συνδυάζει αναφορές στη φύση, στην διαχρονικά αστική, αθηναϊκή αισθητική και στο ίδιο το παρελθόν του χώρου.

Στο Lobby Bar θα χαλαρώσετε στα αναπαυτικά καθιστικά, ντυμένα με υφάσματα πλούσια σε υφές, ενώ τα προσεκτικά επιλεγμένα φωτιστικά και η εντυπωσιακή «βλάστηση» θα σας φτιάξουν ατμόσφαιρα. Ειδικά για τον νέο αυτό χώρο ο Μπάμπης Κουντούρης, executive chef του ξενοδοχείου, έχει ετοιμάσει ένα μενού με πιάτα που ενδείκνυνται για ένα lunch με φίλους, ή για ένα refueling break από τη βόλτα στο κέντρο. Υγιεινά salad bowls, signature burgers (όπως το περίφημο smashed beef burger) αλλά και pasta και risotto καθώς και κυρίως πιάτα που δεν κρύβουν την αδυναμία τους στην ελληνική κουζίνα: ο μουσακάς με black angus και το χοιρινό iberico «γύρος» είναι χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης του μενού. Οι λάτρεις του γλυκού, δοκιμάστε οπωσδήποτε το μοναδικό ice cream banoffee με semifreddo μπανάνας και μπανάνα toffee ή διαλέξτε ανάμεσα στο cheesecake, το tiramisu και την ποικιλία... παγωτών και σορμπέ. 

Το Art Lounge, ψηλά στο roof του NEW Hotel, εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με αλλαγές τόσο στο μενού, όσο και στον τρόπο λειτουργίας. Στη μαγευτική θέα προς ολόκληρη την πόλη, προστίθεται πλέον η νέα, σαφώς πιο γαστρονομική, προσέγγιση του μενού. Εδώ η ματιά του Μπάμπη Κουντούρη επικεντρώνεται σε γεύσεις που είναι καταγεγραμμένες στη συλλογική μας μνήμη, γεύσεις ελληνικές. Με αυτή την αφετηρία και χρησιμοποιώντας επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, ο chef και η ομάδα του προτείνουν μια νέα ερμηνεία της ελληνικής παράδοσης μέσα από σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.

Πρωταγωνιστές του μενού είναι πιάτα όπως τα χτένια με Σαν Μιχάλη Σύρου, το ταρτάρ «σουτζουκάκια» ή το γιουβέτσι αστακού και το αρνί με αμπελόφυλλα καθώς και γλυκές επιλογές όπως η σουμάδα ή το ψητό ροδάκινο. Στο πάντα ξεχωριστό περιβάλλον του Art Lounge η απλότητα και ο προσανατολισμός στην ουσία συνθέτουν τώρα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Καθημερινά στις 18.00, είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για ένα early drink όπως το Meltemi από τα signature cocktails με ούζο, μέλι και espuma αγγουριού ή για ένα γαστρονομικό δείπνο σε ένα περιβάλλον που έχει αδυναμία στη σύγχρονη τέχνη, αλλά και εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα.

Info
NEW Hotel 
Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου)
+30 210 3273170, +30 6946 379500
Lobby Lounge: Καθημερινά, 11.00 – 18.00 | Art Lounge: Καθημερινά 18.00 – 00.30