To Fanari Restaurant προτείνει fine dining με ελληνική χροιά και σαντορινιό φόντο

fanari
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2024

Το «παιδί» του Fanari Villas έρχεται στην Οία και φέρνει τη δική του γευστική ταυτότητα στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων.

Ανάμεσα στα πράγματα που λατρεύουν όσοι επισκέπτονται τη Σαντορίνη, εκτός από το λευκό της και το ηλιοβασίλεμά της, είναι και οι γαστρονομικές της προτάσεις, με το fine dining να βρίσκεται στην ακμή του τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το γαστρονομικό χάρτη έρχεται να προστεθεί και το Fanari Restaurant του Fanari Villas στην υπέροχη περιοχή της Οίας, με το καλύτερο φόντο: το γαλάζιο της θάλασσας. Με έμφαση στις πρώτες ύλες του νησιού και στις παραδοσιακές γεύσεις, ο executive chef Μιχάλης Ρουμπάς και ο chef Γιάννης Κονιάρης, σχεδίασαν επιλογές για lunch και dinner που ανταποκρίνονται σε αυτό το ελληνικό γευστικό κάλεσμα. Και εδώ είναι που έρχεται η ίδια η Σαντορίνη στο προσκήνιο.

Τα τοπικά προϊόντα του νησιού, είναι ο στόχος μέσα από το μενού του FANARI restaurant. Και αυτό, επειδή μπορεί η Σαντορίνη να είναι γνωστή για τα κρασιά της, αλλά οι πρώτες ύλες στο φαγητό είναι εξίσου σημαντικές, γευστικές και διάσημες στο χάρτη. Μιλάμε για τις άσπρες μελιτζάνες της, την φάβα, τα ντοματάκια και το απόχτι. Υπάρχουν ένα σωρό μοναδικές πρώτες ύλες που παρελαύνουν από το μενού του FANARI και υποστηρίζουν όλες τις επιλογές που θα θελήσεις να κάνει κάποιος, είτε σε ψάρι είτε σε κρέας – με την Σαντορίνη να έχει τα πρωτεία και εκεί, μιας και τα κυρίως πιάτα μαγειρεύονται εκείνη την ώρα γιατί όλα είναι φρέσκα.

Τέλος τα περίφημα Σαντορινιά κρασιά. Ασύρτικο, Αθήρι, Μαυροτραγάνο, Μαντηλαριά, Αηδάνι δεν θα μπορούσαν ποτέ να λείψουν από μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία στο νησί. Στη wine list υπάρχει 100% ελληνικός αμπελώνας, με το FANARI Restaurant και την Σαντορίνη να εκπροσωπούν την μαγεία του ελληνικού κρασιού. 

Info
Fanari Restaurant
Οία Σαντορίνη