Το εστιατόριο Kohylia συνδυάζει Nikkei κουζίνα με κορυφαία ελληνικά προϊόντα και θάλασσα στο φόντο

kohylia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2024

Νέα σεζόν για το Kohylia του Grand Resort Lagonissi, το οποίο μπλέκει Ιαπωνία, Περού και Ελλάδα με τον δικό του τρόπο.

Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, στο Grand Resort Lagonissi του αθηναϊκού νότου, το εστιατόριο Kohylia μπαίνει δυναμικά στη νέα σεζόν με νέα γαστρονομική σελίδα στην πορεία που έχει χαράξει με επικεφαλής τον έμπειρο και βραβευμένο chef Θάνο Στασινό.  

Στην τεράστια βεράντα με το ξύλινο deck και την πανοραμική θέα, η οποία μοιάζει να ίπταται πάνω από το νερό, και στην asian chic σάλα με το τεράστιο ενυδρείο, σας περιμένουν ρομαντικά vibes, ηλιοβασιλέματα και γεύσεις με Nikkei κατευθύνσεις, με κορυφαία ελληνικά, τοπικά προϊόντα. H free spirit προσωπικότητα του chef, άλλωστε, φανερώνεται στις δημιουργικές, signature γευστικές προτάσεις, που αποτελούν μια άκρως ενδιαφέρουσα πολιτιστική συγχώνευση.

Ενδεικτικά να σας πούμε ότι στο μενού του θα βρείτε στρείδια με απολαυστική μπεσαμέλ chorizo, περουβιανά folders, δηλαδή τραγανά φύλλα από tortilla γεμισμένα με μοσχάρι και απολαυστικά δροσερή σως Pico de Gallo, ιαπωνικά μοσχαρίσια tsukune με σως από καπνιστή μελιτζάνα που παραπέμπει σε χουνκιάρ μπεγιεντί και πρωτότυπα gyoza, γεμιστά με ιβηρικό χοιρινό σε κρέμα πράσο και αφρό αυγολέμονο. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με τα king oyster μανιτάρια, πίκλες αγριοράπανου και σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης.

Στις ωμές επιλογές ξεχωρίζει το απόλυτα ισορροπημένο ceviche με φρέσκο ντόπιο λαβράκι, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο και πιπεριές Aji Amarillo, αλλά και το πικάντικο tiradito τόνου, το οποίο σερβίρεται με φλογερή σάλτσα στρειδιών. Από την ενότητα των signature nigiri στα Kohylia, αξίζει να επενδύσετε σε εκείνα με το foie gras και τη γλυκόξινη gastrique sauce. Την παράσταση στη συνέχεια κλέβουν τα κυρίως και ειδικά το πιάτο όπου η φίνα σφυρίδα συνδυάζεται αναπάντεχα με γαλάκτωμα από ρίζα Αμαζονίου taro, ενώ την ίδια στιγμή το πληθωρικό surf n’ turf παιχνίδι του αστακού με μοσχαρίσιο φιλέτο, fois gras και bisque κατακτά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους με τη βαθιά του νοστιμιά. Το μαγικό, γευστικό ταξίδι ολοκληρώνεται γλυκά με το ανάλαφρο, αλλά μεστό σε γεύση cheesecake από την Χώρα των Βάσκων και την κρέμα καραμελωμένης σοκολάτας με crumble κακάο και παγωτό αλμυρής καραμέλας.

Για τους λάτρεις του κρασιού, η αριστοτεχνικά δομημένη οινική λίστα που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Σαλίβερος και διαρκώς ανανεώνεται ώστε να συμπληρώνει άψογα το γαστρονομικό παζλ, περιλαμβάνει κορυφαίες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και προσεχτικά διαλεγμένες ετικέτες παραγωγών του εξωτερικού. Αν, ωστόσο, είστε περισσότερο των cocktails, υπάρχει κι εκεί μια μικρή λίστα με signature προτάσεις, για να τσουγκρίσετε για «καλό καλοκαίρι».

Info
Kohylia
Grand Resort Lagonissi
40ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
22910 76000https://www.facebook.com/kohylialagonissi
Instagram @kohylia_lagonissi