Το νέο μενού του Delta Restaurant βάζει στόχο το 3ο αστέρι Michelin
Με τη βιώσιμη γαστρονομία στο επίκεντρο, το ανανεωμένο μενού του κορυφαίου ελληνικού εστιατορίου στέλνει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή διάκριση.
Τον Ιούλιο του 2024 το Delta Restaurant στο ΚΠΙΣΝ κλείνει τα 3 χρόνια λειτουργίας κι έπειτα από 2 αστέρια Michelin και ένα Green Star Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία, αποτελώντας το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με τέτοιες διακρίσεις, ανανεώνει ριζικά το μενού του με στόχο την κατάκτηση νέων κορυφών και γιατί όχι, του τρίτου αστεριού Michelin.
Η αποφυγή σπατάλης φαγητού και η αξιοποίηση κάθε υλικού στο έπακρο, η farm to table φιλοσοφία και τα βιολογικά προϊόντα, το fermentation που αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος των παρασκευών βρίσκονται στο επίκεντρο, σε ένα τολμηρό μενού που απαίτησε εκατοντάδες εργατοωρών προετοιμασίας και δοκιμής, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας. Ένα μενού που διευρύνει τους ορίζοντές του και βάζει ως συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και την Ελλάδα, με έναν τρόπο ιδιοφυή, ευφάνταστο αλλά και επίπονο. Μαγειρικές τεχνικές από την Ισπανία και τη Γαλλία, παρασκευές και ζυμώσεις από τη Σκανδιναβία, πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Κοσμοπολιτισμός που εμπεριέχει ουσία, πειραματισμός που αποδίδει, βιωσιμότητα που είναι εφικτή, εντοπιότητα που γεφυρώνει τις αποστάσεις.
Στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του, ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας εμπνέεται από την πολυταξιδεμένη ζωή του, την αγάπη του για τη Φύση, τις ηθικές του αρχές και την ελληνική παράδοση, παρουσιάζοντας τις επιρροές του με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο που ούτε αντιγράφει ούτε αντιγράφεται. Μια καινούρια πρόταση για την οποία ο σεφ σημειώνει με έμφαση: «Με το νέο μενού γιορτάζουμε την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το πάθος για την τελειότητα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το Delta Restaurant υπερβαίνοντας συχνά τα βιολογικά και ψυχικά μας όρια, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς της εντατικής εργασίας και να κινηθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Να δικαιωθούμε για τη σκληρή δουλειά και να απολαύσουμε την επιτυχία όπως ποτέ άλλοτε. Αναμφίβολα, για μένα πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας μου. Με την στήριξη και την συνεχή εκπαίδευση της ομάδας μου, καθημερινά αυτό το μενού θα βελτιώνεται, θα εξελίσσεται και θα γίνεται κομμάτι του εαυτού μας. Πρόκειται για ένα μενού που απαίτησε μήνες προετοιμασίας και δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις, να μιμείται τη φύση με σεβασμό και να υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα με συνέπεια».
Οι ανανεωμένες προτάσεις διατηρούν τον αινιγματικό τους χαρακτήρα, αλλά και τον καθιερωμένο Omnivore, Vegetarian ή Vegan προσανατολισμό, αναλόγως τις προτιμήσεις των πελατών. Πέρα από τις νέες αφίξεις στο μενού, ορισμένα εμβληματικά signature dishes θα παραμείνουν, αφού πρώτα περάσουν από μια διαδικασία ριζικής ανανέωσης, σε ύστερο χρόνο.
Το γαστρονομικό συνταίριασμα στο ζενίθ της απόλαυσης εξασφαλίζει η οινική λίστα του Τηλέμαχου Παπανδρέα, με πάνω από 1000 ετικέτες από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα.
Σε μια φράση, το Delta Restaurant είναι μια μελετημένη σύμπραξη κουζίνας, front house, κάβας και μπαρ που εστιάζει στην τελειότητα και με το πνεύμα αυτό, φιλοδοξεί να συνεχίσει το ταξίδι του στα αστέρια και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, αξιοποιώντας πάντα τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τις πιο εξεζητημένες τεχνικές, custom σουπλά και σκεύη, αλλά και το πιο ενημερωμένο service.
Info
Delta Restaurant
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
5ος όροφος Κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής