Στο Beach House της Αντιπάρου σας περιμένει μια Cookoovaya

cookoovaya-antiparos
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Έκανε opening στις 7 Ιουνίου και σερβίρει της δική της γαστρονομική άποψη στο δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί.

Στην Αθήνα, στη Χατζηγιάννη Μέξη 2α, η Cookoovaya μετρά ήδη 10 χρόνια γαστρονομικής μοναδικότητας. Φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο, πέταξε και για νέα μέρη και μας υποδέχεται εδώ και λίγες ημέρες σε ένα δεύτερο αγαπημένο σημείο, στη φιλόξενη αγκαλιά του Beach House Antiparos, που πλέον βρίσκεται στα χέρια της Αθανασίας Κομνηνού (The Rooster Antiparos).

Περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Αντιπάρου, η θερινή Cookoovaya εγκαθίσταται σε έναν ανανεωμένο, ανεπιτήδευτο και γεμάτο φως χώρο ακριβώς πάνω από την απάνεμη παραλία, έτοιμη να προσφέρει τη… σοφή κουζίνα της. Όπως και στην Αθήνα, τίποτα δεν αλλάζει κι εδώ, με την στοχαστική επιλογή της πρώτης ύλης και την αναζήτηση της ισορροπίας να είναι το ζητούμενο.

Ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του εμπνέονται ένα μενού σταθερά ελληνικό, βασισμένο στην απλότητα και την αφαίρεση δημιουργώντας πιάτα με ουσία και γεύση. Κατά την παράδοση του εστιατορίου της Αθήνας, τα πιάτα μοιράζονται στο τραπέζι και κανείς μπορεί να γευτεί και στην Αντίπαρο μερικά από τα ήδη αγαπημένα των Αθηναίων: ωμά ψάρια carpaccio με λεμόνι, θυμάρι, ελαιόλαδο ή με γύρη άγριου μάραθου και λεμόνι, χταπόδι με τη φάβα, τριμμένη ντομάτα και κάπαρη, μαραθόπιτα στα κάρβουνα.

Η απόλυτη εφαρμογή του «Wise Cuisine» όμως, βρίσκεται στα ψάρια και τη διαχείρισή τους. Ψάρι μπουρδέτο, στα κάρβουνα αλλά και το εμβληματικό μπιάνκο, σήμα κατατεθέν της κουζίνας της Cookoovaya, τα απολαμβάνετε με την καλύτερη θέα των Κυκλάδων.

Info
Cookoovaya Αντίπαρος
Beach House, Απάντημα
+30 22840 64000 (εσωτ.3)
Καθημερινά 12.00 – 20.00
Instagram -  cookoovayaantiparos
Facebook - cookoovayaantiparos/