3 λαχταριστές προτάσεις για φαγητό και κοκτέιλ στις διακοπές σας

ego-kalamata

EGO All-day Exclusive Bar

ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Αν βρεθείτε προς Κατερίνη, προς Μεσσηνία ή προς Κέρκυρα μεριά, σημειώστε στην ατζέντα σας τα παρακάτω.

Mandala Seaside Luxury, παραλία Κατερίνης
Μόλις μισή ώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, το εντυπωσιακό beach - cocktail - restaurant Mandala Seaside Luxury, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του για τη νέα σεζόν με ένα λαμπερό party, καθώς αποτελεί το απόλυτο place-to-be της Μακεδονίας. Εκεί θα απολαύσετε μεσογειακή fusion κουζίνα από τον γνωστό chef Γιώργο Κωστή με αστέρι Michelin και με western-style sushi του Lin Guang. Η interior και industrial designer Δήμητρα Μπετάκη που εμπνεύστηκε εξ ολοκλήρου τον χώρο, δημιούργησε έναν εντυπωσιακό σκηνικό μοναδικής αισθητικής, με μεσογειακές αρχιτεκτονικές επιρροές και έντονα καλοκαιρινά vibes, προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και πολυεπίπεδο, για να εντυπωσιάζει και να ξεχωρίζει στην αχανή ακτογραμμή της Πιερίας. Σημειώστε ότι “Mandala” σημαίνει κύκλος και σηματοδοτεί τη ζωή που ποτέ δεν τελειώνει, αντιπροσωπεύοντας το σύνολο, το Όλον, για αυτό και στο σήμα του beach - restaurant συνυπάρχουν τρεις κύκλοι σε απόλυτη αρμονία και κίνηση. Info: Παραλία Κατερίνης, 2351 061400.

EGO All-day exclusive bar restaurant, παραλία Καλαμάτας
Από τα βόρεια στα νότια, το EGO είναι μια έκπληξη που μοιάζει με τροπικό τοπίο. Φυσικά υλικά και χρώματα της φύσης δημιουργούν μια ατμόσφαιρα, που υψώνεται σαν όριο ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα. Το πρωί θα πιείτε εκλεκτό καφέ και θα γευτείτε τα πιάτα πρωινού και brunch που ετοιμάζει η κουζίνα, από mini burgers και ομελέτες μέχρι βάφλες και καλαματιανές δίπλες. Αν θέλετε μια πιο εστιατορική εμπειρία, στο μενού του θα βρείτε μεσογειακές γεύσεις με φρέσκες πρώτες ύλες από την περιοχή και με αναφορές σε συνταγές της τοπικής της παράδοσης. Φυσικά, η cocktail list παίζει τον δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού το μπαρ ξεκινά από νωρίς να δημιουργεί δροσιστικά ποτά, που απολαμβάνετε μόνα τους ή με ένα sharing πιάτο. Κλασικές συνταγές, αλλά και signature που θα δοκιμάσετε σε μια ιδανική θέση πάνω στη θάλασσα με απρόσκοπτη θέα στον Ταΰγετο με την απεραντοσύνη του Μεσσηνιακού κόλπου. Το κομψό και φιλόξενο περιβάλλον είναι πλήρως προσβάσιμο και για ΑμεΑ, ενώ οι πολυτελείς ξαπλώστρες στην αμμουδιά για non stop ηλιοθεραπεία, το καθιστούν τον απόλυτο all day προορισμό της Καλαμάτας. Info: Τέρμα Ναυαρίνου, Καλαμάτα, 2721 081740.

Pietra, Restia Suites, Αλμυρός, Κέρκυρα
Ανανεωμένο πλέον, το Restia Suites στην Κέρκυρα μας καλωσορίζει σε μία προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα και τον όμορφο Αλμυρό, δίνοντας έμφαση στην ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής, αλλά και στη γεύση, με Executive Chef του ξενοδοχείου τον Μίλτο Αρμένη. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Pietra, δίπλα στην πισίνα του με τον ήχο των κυμάτων του Ιονίου στο παρασκήνιο, ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μενού με μεσογειακές και ελληνικές γεύσεις με κερκυραϊκές επιρροές. Στα κυρίως πιάτα, θα βρείτε δημιουργικές προτάσεις, όπως το ριζότο αλά γεμιστά με μους φέτας, την κερκυραϊκή συνταγή τσιγαρέλι με καλαμάρι και εποχικά χόρτα, καθώς και μοσχαρίσιο ταρτάρ εμπνευσμένο από την παστιτσάδα, ένα τοπικό αγαπημένο πιάτο. Για τον γλυκό επίλογο, ο Pastry Chef του ξενοδοχείου παρέχει μια πλούσια ποικιλία από επιδόρπια που ικανοποιούν κάθε γευστική επιθυμία, από μπακλαβά και σιμιγδαλένιο χαλβά μέχρι ναμελάκα σοκολάτας και lemon tart. Υπάρχει επίσης η επιλογή να συνδυάσετε τη βουτιά σας στην πισίνα είτε την παραλία με al fresco επιλογές και comfort πιάτα κι αν σας ενδιαφέρει περισσότερο άρωμα γαστρονομίας, σημειώστε ότι το Pietra έχει ήδη ξεκινήσει τις βραδιές με καλεσμένους σεφ, με επόμενες ημερομηνίες 6 Ιουλίου με Γιάννη Λουκάκο και Μιχάλη Χάσικο και 28 Αυγούστου με Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres. Info: Αλμυρός, Κέρκυρα, 2663064077.