Καλοκαίρι στο Soil με ανανεωμένη αυλή και Chef’s Table

soil
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Με νέες εμπειρίες γεύσης στο διαδραστικό Chef’s Table, υπέροχη αυλή, έμφαση στη βιωσιμότητα και μια θέση στη λίστα του Food & Wine με τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως, το Soil πρέπει να μπει στην ατζέντα σας φέτος το καλοκαίρι.

Ξεκίνησε δυναμικά πατώντας πάνω στη φιλοσοφία και το όραμα της βιωσιμότητας, που πλέον είναι πιο αναγκαία από ποτέ, ωστόσο συνεχίζει να εξελίσσεται με νέες ιδέες και γαστρονομικές περιπέτειες. Μιλάμε φυσικά για το Soil του Τάσου Μαντή, το οποίο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2021 και αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες της πόλης. Έχοντας το δικό του μποστάνι στο Αλεποχώρι, συνθέτει μια πολύ ξεχωριστή και μελετημένη farm-to-table προσέγγιση που του χάρισε εκτός από αστέρι Michelin και Green Star, ως ένα από τα εστιατόρια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των βιώσιμων πρακτικών.

Ειδική μνεία αξίζει και στο Alepochori Experience, μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση, που ξεκινά από το σπίτι του Soil στο Παγκράτι και συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον σεφ Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον “μαστρο-Μπάμπη”. Και κάπως έτσι, το Soil βρίσκεται μεταξύ των 20 κορυφαίων εστιατορίων στον κόσμο στα δεύτερα ετήσια “Global Tastemakers Awards” του αμερικανικού περιοδικού Food & Wine, και μάλιστα ως το μόνο ελληνικό.  H εκλεκτή λίστα του Food & Wine, η οποία προέκυψε έπειτα από την κριτική 180 ειδικών της γαστρονομίας και των ταξιδιών, περιλαμβάνει εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια MICHELIN και καινοτόμα μενού γευσιγνωσίας έως μικρότερα, οικογενειακά εστιατόρια, που εμβαθύνουν στη γευστική κληρονομιά της περιοχής στην οποία βρίσκονται και δίνουν έμφαση στη farm to table προσέγγιση.

Τι νέο σας περιμένει φέτος στο Soil
Ανακαινίσεις και ανανεώσεις έχουν συμβεί στο Soil, με το Chef’s Table να συμβαίνει σε μία ανακαινισμένη και exclusive αίθουσα, σε ένα διάλογο με τον σεφ Τάσο Μαντή και πρωταγωνιστή τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας, θα δείτε πιάτα να δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σας από τον σεφ και την ομάδα του και θα δοκιμάσετε νέες προτάσεις του Soil, πριν αυτές ενταχθούν στο μενού του εστιατορίου, προσφέροντας μια μοναδική ματιά πίσω από τις κουρτίνες της κουζίνας του. 

Ταυτόχρονα, η ανανεωμένη αυλή του στο νεοκλασικό στο Παγκράτι θα σας κλέψει την καρδιά, με tailor made έπιπλα, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και μασίφ ξύλο, που τηρούν το ήθος και τη δέσμευση στην αειφορία. Στην αυλή του, μάλιστα, καλλιεργούνται και βότανα, ενώ ένα μικρό βοτανολόγιο προσφέρεται ως δώρο για να γνωρίσετε καλύτερα τη γήινη φιλοσοφία του. 

Info
Soil
Φερεκύδου 5, Παγκράτι
+30 2107513505
[email protected]