Η αξία του Μοσχάτου αναδείχθηκε στον διαγωνισμό Decanter 2024

eos-samou-muscat
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

H διαχρονική αξία του μοσχάτου, εκφρασμένη στα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, ταξιδεύει και αναγνωρίζεται εκτός συνόρων.

Η Σάμος, μεταξύ άλλων, φημίζεται για το Μοσχάτο της το οποίο ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος διαγωνισμός οίνου παγκοσμίως, Decanter World Wine Awards 2024.

Η πολλαπλή αυτή βράβευση, με το Samos Anthemis στην κορυφή και τα Samos Doux και Samos Solera να ανεβαίνουν κι αυτά στο υψηλό βάθρο, αναδεικνύει παράλληλα τη σταθερή ποιότητα και το μοναδικό πολυδύναμο χαρακτήρα των κρασιών του Συνεταιρισμού που φέτος συμπληρώνει τα 90 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας του.

Το πολυβραβευμένο SAMOS ANTHEMIS είναι ένα παλαιωμένο Vin de Liqueur. Ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια. Η αρωματική του πολυπλοκότητα και ο γευστικός του πλούτος, του χαρίζουν ένα μοναδικό χαρακτήρα και οι οινολάτρες το απολαμβάνουν δροσερό (στους 12-14οC) συνοδεύοντάς το με επιδόρπια και τυριά πολύ έντονης γεύσης.

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά τη σπουδαία δυναμική του σαμιακού αμπελώνα, τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε τυφλή οινογευστική δοκιμή κέρδισαν τις εντυπώσεις των 250 κορυφαίων κριτών του DWWA 2024 μεταξύ των οποίων ήταν Masters of Wine και Sommeliers. Οι συμμετοχές από 50 και πλέον χώρες πλησίασαν τις 19 χιλιάδες ετικέτες, ενώ τα ελληνικά κρασιά που τιμήθηκαν με χρυσά βραβεία ήταν μόλις 14. Η ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία (95/100) του Samos Anthemis 2018 σε αυτό το διαγωνισμό παγκοσμίου κύρους, το κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις διάκρισης.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου, οι οποίοι σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς καλλιεργούν το εκλεκτό μικρόρωγο μοσχάτο που κουβαλά στη μικρή του ρόγα όλη τη φιλοσοφία μα και τον κόπο γενεών και γενεών, η φετινή μεγάλη «συγκομιδή» βραβείων. Αποτελεί όμως και μια δέσμευση της οινολογικής ομάδας του Συνεταιρισμού ότι θα συνεχίσουμε, αυτό το μοναδικής ποιότητας σταφύλι να το μετατρέπουμε στα καλύτερα κρασιά, άξια να τιμώνται διεθνώς...» δήλωσαν οι οινολόγοι του Ε.Ο.Σ Σάμου Ευαγγελία Αργυρού, Μαρία Βουλαρίνου και Στέλλα Χατζηπαναγιώτου.