Το Γιαγιά Κούκου της Κύθνου έχει πλέον το δικό του σποτ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

giagia-koukou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Το Γιαγιά Κούκου Kythnos κάνει το επόμενο εστιατορικό του βήμα στην καρδιά των Αθηνών με το Γιαγιά Κούκου Athens.

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Κύθνο σίγουρα γνωρίζουν το Γιαγιά Κούκου Kythnos, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του νησιού. Πλέον, έπεται και συνέχεια, καθώς ξεφεύγει από τα στενά κυκλαδίτικα όρια και γράφει τη συνέχεια επίσημα στην οδό Παναγή Σκουζέ στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Το Γιαγιά Κουκου Athens είναι πλέον πραγματικότητα, αφού άνοιξε πρόσφατα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, μέσα στο νοητό τετράγωνο που δημιουργούν οι οδοί Καλαμιώτου, Αθηναΐδος, Αιόλου και Κολοκοτρώνη.

Εκεί που κάποτε ένα παλιό υφασματάδικο πουλούσε τις πιο ακριβές δαντέλες της αγοράς και υφάσματα αποκλειστικά από ελληνικές παραγωγές έγινε πλέον ένα σύγχρονο ελληνικό εστιατόριο με χαρακτήρα και σεβασμό στην ελληνική κουζίνα. Τιμώντας την ιστορία του κτιρίου, ένα υπέροχο vintage έπιπλο στο οποίο έκοβαν τα πατρόν οι ράφτες, «ντύθηκε» με μάρμαρο από άκρη σε άκρη δημιουργώντας ένα μπαρ-πάσο που πάνω του υπάρχει ακόμα η παλιά ζυγαριά του μαγαζιού για τα ζύγια. Η διακόσμηση όπως μαρτυράει και το παιχνιδιάρικο όνομά του, θυμίζει αθηναϊκό σπίτι από άλλες δεκαετίες, με την αρχοντική του σκάλα, τη φλοράλ ταπετσαρία, τα vintage στοιχεία, τα κεντήματα στα κάδρα και τα παλιά συλλεκτικά πιάτα.

Το μενού δια χειρός Νίκου Ευσταθίου είναι βασισμένο στην παράδοση, διατηρώντας την ιστορία της ελληνικής κουζίνας και τις μνήμες της σε μια απόδοση που συνάδει με την εποχή και τους ρυθμούς της. Πιάτα αγαπημένα, όπως το παπουτσάκι μελιτζάνας με αρνακι σιγομαγειρεμένο, αρσενικό Νάξου και τσιπς πατάτας και η σουπιά τσιγαρέλι με αρμυρίκια, φρέσκα μυρωδικά και τραγανή αγκινάρα Ιερουσαλημ φιγουράρουν στο μενού. Κερκυραϊκές παραδοσιακές συνταγές όπως το φαγκρί μπουρδέτο με αρμυρίκια και η παστιτσάδα με κοτόπουλο ελληνικής εκτροφής, στριφτάρια, αποξηραμένο προσούτο και Π.Ο.Π τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου σας προσκαλούν να τις δοκιμάσετε. Οι χειροποίητες πίτες, χαρακτηριστικό ελληνικό comfort food, όπως η χορτόπιτα με σπανάκι, καυκαλήθρες και σέσκουλα, φέτα Αρκαδίας και αρωματικό γιαούρτι φτιάχνονται καθημερινά με μεράκι.

Αγαπημένα γλυκά όπως η πορτοκαλόπιτα με monte λευκής σοκολάτας, καραμελωμένο φουντούκι και παγωτό κλείνουν γλυκά την εμπειρία Γιαγια Κούκου, ενώ η λίστα κρασιών περιλαμβάνει 40 ετικέτες αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Info
Γιαγιά Κουκου Athens
Παναγή Σκουζέ 4, 
IG: @giagiakoukou.athens

Γιαγιά Κούκου Kythnos
Ανεμόμυλος, Kύθνος
ΙG: @giagiakoukou.kythnos