Το Κτήμα Τέχνη Οίνου σαρώνει τις βραβεύσεις

ktima-texni-oinou Heinz Troll
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Τα χρυσά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς όλο και πληθαίνουν και το πρώτο εξάμηνο έχει θετικό πρόσημο για το Κτήμα Τέχνη Οίνου.

Με νέες, σημαντικές βραβεύσεις ξεκίνησε η χρονιά για το Κτήμα «Τέχνη Οίνου», το οποίο έχει κερδίσει συνολικά 11 χρυσά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός Grand Gold. Διανύοντας ακόμα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, το Κτήμα Τέχνη Οίνου έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 30 βραβεία συνολικά, και επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό τη δέσμευσή του στην παραγωγή κρασιών εξαιρετικής ποιότητας.

Στο portfolio του Κτήματος περιλαμβάνονται τρεις σειρές και 13 ξεχωριστές ετικέτες, με κάθε κρασί να είναι απόδειξη της αγάπης για την οινοπαραγωγική διαδικασία. Με έμφαση στις γηγενείς, αλλά και σε επιλεγμένες διεθνείς ποικιλίες, το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» αξιοποιεί την παράδοση και την καινοτομία και παράγει κρασιά που είναι ταυτόχρονα αυθεντικά και σύγχρονα. Με την προσέγγιση αυτή, εκφράζει το ποιοτικό προφίλ που παρουσιάζει πλέον το ελληνικό κρασί, έχοντας ως αφετηρία την πλούσια ιστορία του, ενώ παράλληλα απευθύνεται και στους λάτρεις του σύγχρονου κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τη δέσμευσή του για υψηλή ποιότητα, το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» ακολουθεί βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Το οινοποιείο πρόκειται σύντομα να διαπιστευθεί για τη βιοκαλλιέργεια του και η παραγωγή βιολογικών κρασιών είναι μία απόδειξη για το σεβασμό του κτήματος προς το περιβάλλον. Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι τις επιπτώσεις στην παραγωγική και οινοποιητική διαδικασία λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι ομάδες του κτήματος με επικεφαλής τον Άκη Παπαδόπουλο, οινολόγο του Κτήματος «Τέχνη Οίνου», έχουν ξεκινήσει την καλλιέργεια πειραματικών αμπελώνων σε μεγάλα υψόμετρα, ένας εκ των οποίων είναι ο υψηλότερος αμπελώνας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο συμβάλλουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών, αλλά καταδεικνύουν επίσης τη δέσμευση του οινοποιείου στην καινοτομία και την περιβαλλοντική διαχείριση για τις επόμενες γενιές.