Siris Craft Brewery: 10 χρόνια ιστορίας για τη ζυθοποιία από τις Σέρρες

siris
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Τα 10 χρόνια πορείας και ιστορίας της στον ελληνικό ζύθο γιορτάζει φέτος η Siris Craft Brewery, η ζυθοποιία από τις Σέρρες, με μια νέα συλλεκτική φιάλη.

Πίσω στο 2014 μια μικρή ομάδα ανθρώπων με μεράκι, έμπνευση και αγάπη για τις ξεχωριστές γεύσεις ίδρυσαν την Siris με στόχο να δημιουργήσουν μια αυθεντική, ελληνική craft μπύρα. Αρχική έμπνευση ήταν φυσικά η αγάπη των ζυθοποιών της για την τέχνη της ζυθοποίησης. Με το πάθος τους έδωσαν ώθηση στην εξέλιξη της κατηγορίας πέρα από την κλασική lager και η Siris υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ελληνικής craft ζυθοποιίας εμπλουτίζοντας τον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη με αρώματα και γεύσεις από τον Βορρά. 

Μέσα στη 10ετή πορεία της, η ομάδα της Siris μεγάλωσε, επέκτεινε τις δραστηριότητες της και κατάφερε να διακριθεί με διεθνή βραβεία, πολλές συνταγές κερδίζοντας όλο και περισσότερο την προτίμηση των καταναλωτών. Σήμερα, οι δύο μάρκες της Siris Craft Brewery, η Voreia και η Happy Brewers, πέρα από επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, εξάγονται και σερβίρονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Για να γιορτάσει αυτή τη μοναδική επέτειο η Siris Craft Brewery δημιούργησε ένα συλλεκτικό μπουκάλι 750ml για τη VOREIA Wit, μία δημοφιλής συνταγή που βασίζεται στην βελγική παράδοση της χρήσης σίτου και των έντονων αρωμάτων. 

«Ένα ταξίδι με αφετηρία ένα μπουκάλι. Το περιεχόμενο είναι κάθε φορά διαφορετικό, συναρπαστικό, αναπάντεχο. Δέκα χρόνια ένας δρόμος, δέκα χρόνια ένα ταξίδι και όσο αυτό το μπουκάλι ανοίγει νέους κόσμους στα χέρια μας πάντα κάτι νέο θα έχουμε να ανακαλύψουμε. Και έτσι το ταξίδι συνεχίζεται!». Έτσι υπογράφει το δημιουργικό μανιφέστο της η ομάδα της Siris και δεσμεύεται να συνεχίσει να δημιουργεί με το ίδιο μεράκι και την ίδια δημιουργική φαντασία και για τα επόμενα δέκα χρόνια.