Στην κορυφή των 20 ευρωπαϊκών πόλεων για καφέ βρίσκεται μια ελληνική

kafes-athina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Ο καφές σίγουρα ρέει στο DNA του Έλληνα γι’ αυτό και την κορυφή της 20άδας με τις καλύτερες πόλεις για καφέ της Ευρώπης, την κερδίζει η Αθήνα.

Με ένα διαφορετικό café σε κάθε τετράγωνο για καφέ στο χέρι ή καθιστό, η Αθήνα σίγουρα αποδεικνύει περίτρανα ότι αγαπά το δημοφιλές αυτό ρόφημα και το προσφέρει σε διάφορες μορφές και είδη για όλα τα γούστα, ζεστό ή παγωμένο. Σε πρόσφατη έρευνα, μάλιστα, το Ubuy αποκάλυψε τις 20 καλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να πιει κανείς καφέ και να γνωρίσει την τοπική κουλτούρα των καφέ και η Αθήνα βρέθηκε όχι κι άδικα στην πρώτη θέση.

Στις πόλεις δόθηκε βαθμολογία με βάση τον συνολικό αριθμό των καφετεριών, τον αριθμό των καφετεριών ανά κάτοικο, τη μέση τιμή ενός φλιτζανιού καφέ, καθώς και τις συνολικές ώρες ηλιοφάνειας και βροχής τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτοί οι μέσοι όροι χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για τον υπολογισμό των 20 κορυφαίων.

Πάνω από 400 café η Αθήνα
Με 404 café, η ελληνική πρωτεύουσα κερδίζει την πρωτιά, αντιστοιχώντας 61 café ανά κάτοικο, σε 100.000 κατοίκους, με τη μέση τιμή του καφέ να υπολογίζεται στα 2,62 δολάρια (2,44 ευρώ). Οι ώρες ηλιοφάνειας για να πιει κανείς το καφεδάκι του στην πόλη για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου είναι 1040 και η βροχόπτωση αρκετά χαμηλή, στα 27,7mm.

Στην 5η θέση βρίσκεται η Λευκωσία της Κύπρου, με 61 café συνολικά και 30 café ανά κάτοικο, με μέση τιμή καφέ 3,27. Οι ώρες ηλιοφάνειας, ωστόσο ξεπερνούν την Ελλάδα, φτάνοντας τις 1122 και η βροχόπτωση είναι χαμηλότερη, με 24,7 mm βροχής. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν οι μεσογειακές Λισαβόνα, Ρώμη και Μαδρίτη.

Δείτε αναλυτικά την 20άδα.

..