Gaya Athens: Τι θα δοκιμάσετε στο νέο all day comfort bar-restaurant του κέντρου

gaya-athens
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στην Καλαμιώτου μόλις λίγα λεπτά από το Σύνταγμα, το Gaya Athens άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και έχει ήδη γίνει σούπερ δημοφιλές spot.

Παρ’ όλο που μετρά μικρό χρονικό διάστημα, έχοντας κάνει opening πριν περίπου ένα μήνα, τo Gaya Athens αποτελεί αναμφισβήτητα μία ακόμη δυναμική προσθήκη στον αναβαθμισμένο γευστικό χάρτη της Αθήνας και ένα νέο γαστρονομικό place to be. Με χαρακτηριστικό του το αίσθημα προσιτής πολυτέλειας και την αυθεντική αίσθηση φιλοξενίας, δίνει στο αθηναϊκό κοινό μια νέα πρόταση για φαγητό και ποτό, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το εντυπωσιακό μπαρ με τη μαρμάρινη μπάρα, τα μοντέρνα έργα τέχνης και οι urban chic λεπτομέρειες δημιουργούν την πιο ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσει κανείς από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ premium coffee blends, brunch, comfort food αλλά και μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα, που εμπλουτίζεται διαρκώς, για τους cocktail aficionados. Παρ’όλο, μάλιστα, που βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, θα βρείτε ηρεμία να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας, είτε στα τραπεζάκια που έχει στήσει έξω, είτε στον εσωτερικό του χώρο.

Στο… ψητό τώρα, ο καταξιωμένος executive chef Κωνσταντίνος Άκουρος -με τη στήριξη των επιχειρηματιών Σάκη Κατσούλη, Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και Γιώργου Σέμπρου- έχει δημιουργήσει ένα μενού από γνώριμες γεύσεις, που χαρακτηρίζουν την μεσογειακή κουζίνα αλλά με ένα twist. Στόχος του να επαναδιατυπώσει την αξία της ελληνικής κουζίνας με τις μεσογειακές επιρροές και να τονίσει όλους εκείνους τους λόγους, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη κουζίνα στον κόσμο.

Για τον chef, οι πρώτες ύλες ήταν ανέκαθεν το μυστικό της επιτυχίας για κάθε πιάτο που έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή, τις μνήμες, τις επιρροές, σε μια σύγχρονη εκδοχή. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν η κροκέτα παστίτσιου με μοσχαρίσιο κιμά, μορνέ παρμεζάνας και λάδι βασιλικού και τα tacos spetsophai με λουκάνικο χωριάτικο, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, φέτα και μαϊντανό. Ανάμεσα στα κυρίως πιάτα, το ossobuco risotto με σαφράν, μπρεζέ οσομπούκο και μπλε τυρί Τήνου, αλλά και το φιλέτο φαγκρί με πουρέ σελινόριζας, baby λαχανικά βουτύρου και σάλτσα οστρακοειδών, ξεχωρίζουν. Για τους λάτρεις του κρέατος, υπάρχουν πολλές επιλογές σε κοπές, με λαχταριστά sides και όλες τις all time classic sauces.

Και για επίλογο, μπορείτε να δοκιμάσετε Strawberry Pavlova με κρέμα βανίλιας, σάλτσα φράουλα, κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα Λουίζα και σορμπέ φράουλα, αλλά και Chocolate Tarte με κρέμα σοκολάτας, ναμελάκα σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα γάλακτος και σαμπλέ κακάο πρωταγωνιστούν.

Στο Gaya Athens θα βρείτε μια καλοκουρδισμένη ομάδα που με τη ζωηρή της διάθεση αγκαλιάζει κάθε θαμώνα και συμπληρώνει τον χάρτη του fun dining δημιουργώντας μία uplifting ατμόσφαιρα. Βάλτε το στο πρόγραμμα εκτός από φαγητό και για δροσερά cocktails, είτε μετά το γραφείο και τα ψώνια, είτε για τις all-day ξέγνοιαστες βόλτες σας, είτε για τα καθημερινά σας νυχτοπερπατήματα στο κέντρο.

Info
Gaya Athens
Καλαμιώτου 2, Αθήνα
6979402258 - 2103249450
[email protected]