Το καλοκαίρι λέμε YES! στην Αθήνα

new-hotel-art-lounge
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Δίνουμε ραντεβού στο NEW Hotel στο Σύνταγμα για φαγητό και ηλιοβασιλέματα και το Semiramis στην Κηφισιά για βουτιές και bites.

Το καλοκαίρι στην Αθήνα σίγουρα είναι δύσκολο, με τη θάλασσα να απέχει αρκετά και τις υψηλές θερμοκρασίες να δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Ευτυχώς, όμως, οι επιλογές να δροσιστούμε και να απολαύσουμε τα καλά της πόλης αυτή την εποχή είναι αρκετές και τα YES! Hotels μας δίνουν ήδη δύο.

Στο κέντρο και το NEW Hotel
Στο Σύνταγμα, δυο βήματα από την Πλάκα, το NEW Hotel έχει το πιο δροσερό roof restaurant του κέντρου, ενώ στο ανανεωμένο lobby του, το καινούριο Lobby Bar γίνεται η καλύτερη ιδέα για ένα διάλειμμα από τις βόλτες στην πόλη κάθε στιγμή. Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου, το Art Lounge σας περιμένει καθημερινά από τις 18.00 το απόγευμα για να ξεκινήσετε το βράδυ σας με ένα signature cocktail και θέα ένα από τα πιο εντυπωσιακά, 100% αθηναϊκά, ηλιοβασιλέματα. Για τη συνέχεια ο Μπάμπης Κουντούρης, executive chef του ξενοδοχείου, προτείνει ένα καλά δουλεμένο μενού που προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με δημιουργική ματιά και καινούριες τεχνικές. Θα δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, σουτζουκάκια ταρτάρ, γιουβέτσι αστακού, παραδοσιακή οσπριάδα, σφυρίδα μπιάνκο και πολλά ακόμα πιάτα που σε όλους μας θυμίζουν γεύσεις οικείες και αγαπημένες. 
Στο ανανεωμένο lobby του NEW Hotel, το ολοκαίνουριο Lobby Bar γίνεται μια πράσινη όαση –στην κυριολεξία– στο κέντρο της Αθήνας. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Manhattan Projects δημιούργησε έναν φιλόξενο χώρο με αναφορές στη φύση και  τη διαχρονική, αθηναϊκή, αστική αισθητική. Οι άνετοι καναπέδες, οι πλούσιες υφές, ο προσεκτικά επιλεγμένος φωτισμός και η εντυπωσιακή βλάστηση διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του Lobby Bar. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας, ή ένα αναζωογονητικό μεσημεριανό γεύμα. Πιάτα όπως οι γαρίδες Αμβρακικού στη σχάρα, ή το χοιρινό iberico «γύρος» ή ένα healthy bowl με κινόα, όσπρια και αβοκάντο, δίνουν το στίγμα του μενού. 

Στο Κεφαλάρι και το Semiramis
Πιο βόρεια, στο Κεφαλάρι, η πισίνα του Semiramis υποδέχεται το καλοκαίρι του 2024, σαφώς ανανεωμένη. Οι οργανικές φόρμες, τα φωτεινά, απαλά χρώματα και τα ρευστά σχήματα γίνονται και πάλι το ιδανικό σκηνικό για τις πιο δροσερές καλοκαιρινές αποδράσεις στα βόρεια της πόλης. Ειδικά φέτος, η νέα ματιά του αρχιτεκτονικού γραφείου Manhattan Projects φρεσκάρει την χρωματική παλέτα της πισίνας προσθέτοντας και νέες πιο παστέλ αποχρώσεις του ροζ. Ταυτόχρονα ενισχύεται και το πράσινο με περισσότερα φυτά που όχι μόνο χαρίζουν τη σκιά τους αλλά επιπλέον δίνουν και ουσιαστικό νόημα στη φράση «όαση δροσιάς στα βόρεια προάστια». Ανανεωμένες είναι και οι γευστικές προτάσεις που μπορεί κανείς να απολαύσει δίπλα στο dining area της πισίνας, όλα βασισμένα στο νέο concept που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από την Green Garlic Studios και τον Άρη Βεζενέ. Ολόφρεσκες, δημιουργικές σαλάτες, πολλές επιλογές ωμών από εξαιρετικές πρώτες ύλες και δροσερά γλυκά.

Και φέτος, τόσο η πισίνα του Semiramis, όσο και τα ανανεωμένα εστιατόρια του NEW Hotel γίνονται τα ιδανικά σημεία να απολαύσει κανείς αυτό που λέμε «cool καλοκαίρι στην Αθήνα». 

Info
NEW Hotel, Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 2103273000
Semiramis, Χαρ. Τρικούπη 18, Κηφισιά, 210 6284400
Instagram: @yeshotelsgroup // @newhotel_athens // @artlounge_restaurant // @semiramis.kifisia /
Facebook: @YesHotels @NEWHotel @Art Lounge Rooftop @Hotel Semiramis