Γευστικό summer in the city σας περιμένει στα Divani Collection Hotels του κέντρου

acropolis-secret
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

To Acropolis Secret του Divani Palace Acropolis Hotel και το Juju Summer Bar Restaurant στο Divani Caravel σερβίρουν μια φρέσκια, καλοκαιρινή πρόταση για φαγητό, που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη.

Οι «γωνιές» της Αθήνας για καλό φαγητό και αέρα καλοκαιριού μπορούν πραγματικά να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη στην πόλη, το διάστημα αυτό –αρκεί να τις ανακαλύψουμε. Κι ευτυχώς, ο όμιλος Divani και συγκεκριμένα το Divani Palace Acropolis Hotel με φόντο τη μεγαλόπρεπη Ακρόπολη και το διαχρονικό Divani Caravel μας κάνουν τη δική τους γαστρονομική πρόταση για after work drinks, για έξοδο για φαγητό, σαν… διακοπές, αλλά και για business events, όταν επιστρέψουμε όλοι στην εργασιακή κανονικότητα.

Acropolis Secret: Ένα από τα 10 κορυφαία rooftop bar-εστιατόρια της Ευρώπης
Στο ψηλότερό του σημείο, το Divani Palace Acropolis Hotel έχει ένα μυστικό: το Acropolis Secret. Η ονομασία του δεν είναι τυχαία, αφού βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης με θέα σαν καρτ-ποστάλ, ενώ είναι πλήρως ανανεωμένο, έπειτα από ανασχεδιασμό και ανακατασκευή που αντανακλάται ως και στο καινούργιο λογότυπο, δίνοντας μια φρέσκια πρόταση με φόντο την πόλη. Στο νέο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου, μάλιστα, το πλεονέκτημα της εγγύτητας της Ακρόπολης τονίστηκε ακόμη περισσότερο και φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο, υπό την καλύτερη δυνατή γωνία αλλά και ταυτόχρονα τόσο κοντά που μοιάζει έτοιμη να την «αγγίξεις». Σημειώστε επίσης ότι από εποχική λειτουργία περνάει σε λειτουργία όλο το χρόνο, για τα ραντεβού σας μετά το καλοκαίρι, με τον εσωτερικό του χώρο να είναι εξίσου εντυπωσιακός με τον εξωτερικό σε minimal design, ώστε να δίνεται έμφαση στο urban living. Highlights είναι οι γυάλινες πυραμίδες της νέας οροφής, ώστε να διατηρείται σχεδόν απρόσκοπτη η θέα, το δεσπόζον bar αλλά και την ημιανοιχτή κουζίνα, ενώ ταυτόχρονα τα ειδικά μελετημένα περιμετρικά φυτά, το μάρμαρο, οι άνετοι καναπέδες και οι φυσικοί τόνοι συνθέτουν ένα απολύτως comfort περιβάλλον. Κι όσο απολαμβάνετε την πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη, το Ηρώδειο και τον λόφο του Φιλοπάππου, το μεσογειακό του μενού με προσανατολισμό περισσότερο στις θαλασσινές γεύσεις, ανανεωμένο σε όλα, εκτός 2-3 best-sellers που διατηρήθηκαν, υπόσχεται να ανεβάσει την εμπειρία επίπεδο. Από χταποδοκεφτέδες με μους ταραμά μέχρι γιουβέτσι σκορπίνας με λεμόνι και γλυκάνισο ή λαβράκι σχάρας με ζεστή πατατοσαλάτα, κάππαρη και ραπανάκια κι από κρεατοφαγικές επιλογές όπως ελληνικό μπέργκερ Black Angus ή μαριναρισμένα αρνίσια παϊδάκια μέχρι vegan επιλογές όπως ταρτάρ ντομάτας με χουρμάδες, όλα τα πιάτα αποτελούν δημιουργικές επιλογές με αγνές πρώτες ύλες. Κι αν θέλετε να προσθέσετε μουσική στο γεύμα σας, δώστε ραντεβού στο Acropolis Secret τις Πέμπτες για όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (πλην τις 15/8), όπου θα βρίσκεται η Εύα Θεοτοκάτου στα decks από τις 20:00 και για 3 ώρες, για ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, εναρμονισμένο με το χώρο και το ambience του. Online κρατήσεις εδώ, μενού εδώ. Info: Παρθενώνος 19, Αθήνα, 210 9280100.

Juju Summer Bar Restaurant: Βγαλμένο από το 8 1/2 του Federico Fellini
To Divani Caravel Athens στα Ιλίσια είναι πλέον διαχρονική 5άστερη επιλογή διαμονής στην Αθήνα και ιδανικό σποτ για φαγητό, για μια διαφορετική summer-in-the-city εμπειρία. Σε ανασχεδιασμένο, ολοκαίνουργιο χώρο στο rooftop, το Juju Summer Bar Restaurant συνδυάζει φυσικά στοιχεία, όπως το ξύλο και φυσικά χρώματα όπως το πράσινο, με το μάρμαρο αλλά και αρχιτεκτονικά στοιχεία ιδιαίτερης αισθητικής, όπως η οροφή ή το μπαρ που εκτείνεται κατά μήκος όλου του χώρου, να προσθέτουν πόντους στην ατμόσφαιρα. Μπορείτε να καθίσετε δίπλα στην πισίνα απολαμβάνοντας απευθείας θέα προς την Ακρόπολη, αλλά και πανοραμικά στην πόλη και να ζήσετε κι εσείς κάτι από την έμπνευση που του έδωσε η ταινία 8 ½ του Federico Fellini, από την οποία θα βρείτε πολλές ονομασίες πιάτων και signature cocktails στο μενού. Στο πιάτο θα απολαύσετε Μεσόγειο και Ελλάδα με μια δημιουργική ματιά, όπως ελληνικό ριζότο με «χωριάτικη σαλάτα», μους φέτας και δυόσμο, σαλάτα-σπανακόπιτα με baby σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, χωριάτικο φύλλο και φέτα, αλλά και κροκέτα μουσακά με κρούστα μπεσαμέλ, μαρμελάδα ντομάτας, γιαούρτι και θυμάρι. Φέτος θα βρείτε και ανανεωμένες προτάσεις για desserts, όπως εκλαίρ με σοκολάτα Valrhona Gunagya 70%, cheesecake με κρέμα τυριού, μπισκότο βουτύρου και κόκκινα φρούτα του δάσους, αλλά και μελομακάρονο με παγωτό κανέλα, μέλι και καρύδια. Κι όταν το καλοκαίρι περάσει, το Juju Summer Bar Restaurant θα «μετακομίσει» στο ισόγειο του ξενοδοχείου για να μας κρατήσει παρέα και τη χειμερινή σεζόν. Προς το παρόν, όμως, παραμένει στο rooftop, ενώ από Πέμπτη ως και Σάββατο διαθέτει live πρόγραμμα με εκλεκτούς καλλιτέχνες και διαχρονικές μελωδίες στους ρυθμούς soul, lounge, jazz μουσικής. Online κρατήσεις εδώ, μενού εδώ. Info: Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 210 7207000.