Ένα νέο αφρώδες κρασί ταξιδεύει από την Πάρο

paros-farming-community
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Το Paros Farming Community κυκλοφορεί το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut και κάπως έτσι είναι γεγονός τo πρώτο παριανό αφρώδες.

Νέα έκπληξη έρχεται από την Πάρο και το Paros Farming Community (PFC) -την εξέλιξη του αγροτικού συνεταιρισμού της Πάρου, όπως τον οραματίστηκαν οι οινοποιοί Δημήτρης Μανσόλας και Μαρία Ταμιωλάκη- το οποίο παρουσίασε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut, το πρώτο αφρώδες παριανό κρασί. Έπειτα από αδιάκοπες προσπάθειες να αναδείξει τις τοπικές ποικιλίες Μανδηλαριά και Μονεμβασιά, η οινολογική ομάδα του PFC δημιούργησε ένα αφρώδες από εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια των κορυφαίων αμπελώνων της Πάρου, που αποτυπώνουν το αυθεντικό κυκλαδίτικο terroir και το οποίο διατίθεται σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των παριανών αμπελουργών. Στη μύτη θα νιώσετε έναν γοητευτικό συνδυασμό κόκκινων μούρων με αρωματικές νότες από φύλλα τομάτας, ενώ ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend. Ταυτόχρονα, οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC. Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες. Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.

Ταιριάζει υπέροχα με πιάτα με μανιτάρια, γαλοπούλα σε ελαφριές συνταγές, χτένια, σούσι σε ροζέ χρωματισμούς, γαρίδες σαγανάκι, αστακός με εσπεριδοειδή, αλλά και επιδόρπια με φράουλες και τάρτες μήλου ή λεμονιού, αρκεί να φροντίσετε να το σερβίρετε στους 7-8 βαθμούς Κελσίου.

Το κρασί είναι διαθέσιμο στην Πάρο, στη Βόρεια Ελλάδα από το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας mycava.gr και στην υπόλοιπη Ελλάδα από το αντίστοιχο της Deals S.A., ενώ εξάγεται σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο. 

Το υπόλοιπο portfolio του Paros Farming Community περιλαμβάνει τις εξής ετικέτες:

  • SEIRADI White – ΠΟΠ Πάρος - Μονεμβασιά 100%
  • SEIRADI Rosé – ΠΓΕ Κυκλάδες - Μονεμβασιά 75% & Μανδηλαριά 25%
  • SEIRADI Red – ΠΓΕ Κυκλάδες - Μανδηλαριά 100%
  • SEIRADI Cuvée Topos White – ΠΟΠ Πάρος - Μονεμβασιά 100%
  • SEIRADI Cuvée Topos Red– ΠΟΠ Πάρος - Μανδηλαριά 45% & Μονεμβασιά 55%

Info
seiradipfc.com