Πόσο κοστίζει το γεύμα σε οικονομικά εστιατόρια του Παρισιού με Michelin

benoit
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Κάνουμε μια στάση σε Michelin-άτα εστιατόρια του Παρισιού εν μέσω Ολυμπιακών αγώνων, που υπόσχονται προσεγμένο, αλλά οικονομικό φαγητό.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες κρατούν τα βλέμματα όλων στο Παρίσι, με τη γαλλική πρωτεύουσα να υποδέχεται πάνω από 15 εκατομμύρια επισκέπτες για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Ταυτόχρονα, όμως, το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της υψηλής γαστρονομίας με πολλά αστέρια Michelin στο παλμαρέ της –συγκεκριμένα, μετρά το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων με αστέρια Michelin μετά το Τόκιο. Πού μπορεί άραγε, σύμφωνα με το finedininglovers.com να φάει κάποιος σε εστιατόριο με αστέρι Michelin και να ζήσει την εμπειρία της γαλλικής γαστρονομίας που έχει μπει στον κατάλογο της Unesco για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, χωρίς να χαλάσει μια περιουσία;

Benoit: €32-€42
Γαλλικό μπιστρό με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας που συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας, τον Alain Ducasse. Εκεί θα βρει κάποιος μεγάλη ποικιλία στο μενού και ενώ οι τιμές μπορεί να ανέβουν σημαντικά για το δείπνο, το μεσημεριανό γεύμα είναι μια πολύ προσιτή υπόθεση με επιλογές μεταξύ 32€ για δύο πιάτα και 42€ για ένα πλήρες γεύμα τριών πιάτων. Info: 20 Rue Saint-Martin, 75004 Παρίσι (κοντά στην Tour Saint-Jacques).

Quinsou: €40-€58
Με επικεφαλής τον σεφ Antonin Bonnet, το εστιατόριο βρίσκεται απέναντι από τη γαλλική σχολή μαγειρικής École Grégoire-Ferrandi. Εδώ μπορείτε να βρείτε υψηλής ποιότητας γαλλική κουζίνα σε λογικές τιμές, με το μεσημεριανό μενού δύο πιάτων να κοστίζει 40€ και το γεύμα τριών πιάτων 58€. Info: Grégoire, 75006 Παρίσι.

Auguste: 47 ευρώ
To Auguste αντλεί έμπνευση από τον οδηγό μαγειρικής του Auguste Escoffier και, ως εκ τούτου, προσφέρει μια πολύ κλασική προσέγγιση της γαλλικής υψηλής γαστρονομίας. Οι τιμές δεν είναι υπερβολικές, παρ’ όλο που ο σεφ Gaël Orieux θα μπορούσε να χρεώσει περισσότερα. Info: 54 Rue de Bourgogne, 75007 Παρίσι (κοντά στο Musée Rodin).

Tomy & Co: 59 ευρώ
Ο σεφ Tomy Gousset έχει δημιουργήσει ένα καλοκαιρινό Ολυμπιακό Μενού για δείπνο στο Tomy & Co, όπου μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετική κλασική γαλλική κουζίνα με μια σύγχρονη πινελιά, φιλική προς την οικογένεια, σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα, τρώγοντας μόνο με €28. Info: 22 Rue Surcouf, 75007 Παρίσι (κοντά στο Hôtel des Invalides).

Fleur de Pavé: €75
Η ευρηματική γαλλική κουζίνα του σεφ Sylvain Sendra αντλεί από μεσογειακές, ασιατικές και νοτιοαμερικανικές επιρροές. Η επιλογή δείπνου αξίας 75€ λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι τα Σαββατοκύριακα, οπότε χρειάζεται καλός προγραμματισμός για αν τη δοκιμάσετε. Info: 5 Rue Paul Lelong, 75002 Παρίσι (κοντά στο Jardin du Palais Royal).