Η οινική γιορτή Selene Vedema είναι έτοιμη να ξεπεράσει τις προσδοκίες φέτος

selene-vedema
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Η διήμερη γιορτή του εστιατορίου Selene στα Φηρά επιστρέφει τον Σεπτέμβριο.

Η οινική γιορτή, που φέρνει τον αμπελώνα της Σαντορίνης στο επίκεντρο, ετοιμάζεται να λάβει χώρα στο επιβλητικό σκηνικό του εστιατορίου Selene και στις κάναβές του στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024, για τρίτη χρονιά.

Πάντοτε σε συνεργασία με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, η Selene Vedema είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των επισκεπτών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ακόμη περισσότερα μοναδικά events και δρώμενα. Εκτός από τα πολυαναμενόμενα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, η Selene Vedema θα φιλοξενήσει επίτιμους προσκεκλημένους και θα προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.

Η φετινή διήμερη γιορτή, που επιστρέφει στη μαγευτική ατμόσφαιρα του εστιατορίου Selene στα Φηρά, υπόσχεται μία σειρά από μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης. Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης και Wojciech Bonkowski θα παρουσιάσουν βιωματικά masterclasses, ενώ ο καταξιωμένος παραγωγός Giovanni Gaja θα βρίσκεται μαζί σας σε ένα απολύτως μοναδικό οινικό δείπνο, που θα σχεδιάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Θα παρατεθεί επίσης και ένα συναρπαστικό Michelin-star, four-hands δείπνο με αριστοτεχνικές μαγειρικές δημιουργίες.

Εκτός από το Grand Walk Around Tasting των κρασιών της Σαντορίνης στις 21 Σεπτεμβρίου, το διήμερο θα περιλαμβάνει επίσης:

-«Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir». Ένα masterclass που θα παρουσιάζει ο Γιάννης Καρακάσης MW και ο Wojciech Bonkowski MW. Τα τελευταία χρόνια, τα ηφαιστειακά κρασιά έχουν ανάψει παθιασμένες συζητήσεις στους οινικούς κύκλους, εντυπωσιάζοντας με την υψηλή τους ενέργεια, την ένταση και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του ιδιαίτερου masterclass, θα εμβαθύνουμε στον συναρπαστικό κόσμο των ηφαιστειακών κρασιών, γνωστών για τις δυναμικές εκφράσεις του terroir τους και την έντονη ορυκτότητά τους. Από τις ηφαιστειακές πλαγιές της Αίτνα και της Τενερίφης μέχρι τους ηλιόλουστους αμπελώνες της Σαντορίνης και τα ιστορικά κελάρια του Τοκάι στην Ουγγαρία, ας προετοιμαστούμε να αφεθούμε σε ένα απαράμιλλο ταξίδι για όλες τις αισθήσεις.

-«Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji». Ένα ακόμη masterclass από τους Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW, που θα παρουσιάσει μερικά από τα κορυφαία γλυκά κρασιά στον κόσμο - Vinsanto, Vin Santo και Tokaji. Αυτά τα κρασιά κουβαλούν μία κληρονομιά αιώνων παράδοσης και ιστορίας.

-Το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja. Τα κρασιά του Gaja βρίσκονται ανάμεσα στα πιο θρυλικά στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε τον Giovanni Gaja στο εστιατόριο Selene. Μαζί με τον Γιάννη Καρακάση MW, Wine Director των Katikies Hotels, ο Giovanni θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο πολύτιμα κρασιά του κτήματος, όπως τα διάσημα Gaia y Rey, Barbaresco, Barolo Sperss και το θρυλικό Sori Tildin. Αυτά τα εξαιρετικά κρασιά θα συνοδεύονται από τις εκλεκτές δημιουργίες του Executive Chef του Selene, Έκτορα Μποτρίνι.

-Ένα four-hands, Michelin-starred δείπνο: Αφεθείτε στη μαγεία της μαγειρικής τέχνης στο κορυφαίο four-hands δείπνο της σεζόν κατά τη διάρκεια της Selene Vedema 2024. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα μοιραστεί την εντυπωσιακή ανοικτή κουζίνα του Selene με τον 2άστερο Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη βραδιά.

*«Vedema» είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον τρύγο, τη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

Η Selene Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

  • WINE MASTERCLASSES: 
    - Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir (1230-1400) από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.
    - Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji (1500-1630) από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.
  • GAJA WINE DINNER - Το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja.

Σάββατο 21 Σεπεμβρίου

  • Grand Walk Around tasting των κρασιών των παραγωγών της Σαντορίνης στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ. (12.00-18.00)
  • FOUR-HANDS MICHELIN STAR ΔΕΙΠΝΟ

Info
Selene Vedema
20&21/8