Πάμε για ελληνική κουζίνα σε 4 αγαπημένα και οικονομικά αθηναϊκά στέκια

seuxelles
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Θάλασσα μπορεί να μην έχουμε στα πόδια μας στην Αθήνα, αλλά ευτυχώς έχουμε πολλές επιλογές για να συνεχίσουμε τις καλοκαιρινές εξόδους για φαγητό και να διατηρήσουμε το καλοκαίρι στο πιάτο μας, με 15-20 ευρώ το άτομο.

Σεϋχέλλες, Κεραμεικός
Η ονομασία είναι εξωτική, η κουζίνα, όμως, παραμένει ντόπια, περιποιημένη και απολαυστική, στις Σεϋχέλλες του Κεραμεικού, που σας περιμένουν για λιγουρευτούς μεζέδες σε καλές τιμές. Θα τις γνωρίσετε από την μικρή ξύλινη ταμπέλα που αναγράφει «Σεϋχέλλες, πρώην Μπαχάμες» και στο μενού θα βρείτε πολλές επιλογές όπως κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας, χταποδάκι, χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε φινόκιο και κρόκο Κοζάνης, παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής, για τις οποίες φημίζεται, μύδια αχνιστά και πολλά ακόμη νόστιμα πιάτα. Info: Κεραμεικού 49, Αθήνα, 211 1834789.

Άμα λάχει, Εξάρχεια
Σε μια μεγάλη αυλή στην Καλλιδρομίου, που κάποτε ήταν δημοτικό σχολείο, το Άμα λάχει είναι το ιδανικό παρεΐστικο σημείο συνάντησης στο κέντρο, το οποίο παρά την τοποθεσία του, δίνει την αίσθηση μικρής απόδρασης από το τσιμέντο. Εκεί θα απολαύσετε σπιτικούς ελληνικούς μεζέδες και κυρίως πιάτα στεριάς και θάλασσας σε προσεγμένη εκτέλεση, αλλά και τυριά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δοκιμάστε γίγαντες Πρεσπών στο φούρνο, λαυράκι σχάρας με χόρτα και φάβα, χωριάτικο λουκάνικο Τήνου και κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, για ένα μικρό ταξίδι στις νοστιμιές της Ελλάδας. Info: Καλλιδρομίου 69, 210 3845978.

Γαλιάντρα, Μεταξουργείο
Στη Γαλιάντρα της Γωγώς Δελογιάννη (που έχει στήσει μαζί με τη Νέλλη Μποφίλιου και τον Μιχάλη Δημάκο), η φάση είναι πιο νεανική και σύγχρονη, καθώς το φαγητό είναι στο χέρι και μπορείτε να το απολαύσετε στην αυλή με το χαλικάκι, πάνω σε πολύχρωμα βαρέλια, με κοκτέιλ και ωραία μουσική. Κι επειδή επιμένουμε στην ελληνική κουζίνα που μας θυμίζει διακοπές, αυτή τη φορά θα προσπεράσουμε τα μπέργκερ, τα σάντουιτς και τα Fish’n’chips και θα προτιμήσουμε τα αυθεντικά, μοσχομυριστά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές που θυμίζουν γιαγιά, χωριό, διακοπές, ‘80s και ό,τι πάει πακέτο με όλα αυτά. Info: Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο.

Το Μαύρο Πρόβατο, Παγκράτι
Αφού ξεπεράσετε τη δύσκολη πίστα του παρκαρίσματος στο Παγκράτι, το Μαύρο Πρόβατο στην Αρριανού, σας περιμένει για ελληνική δημιουργική κουζίνα, απολύτως πιστή στις ελληνικές εξαιρετικές πρώτες ύλες, με την υπογραφή του σεφ Σωκράτη Σιταρίδη. Ντακάκια με γαύρο μαρινάτο, λιγκουίνι μύδια, κεμπάπ κοτόπουλου και τσουχτή με άρωμα Μάνης είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας από ένα value-for money μενού. Info: Αρριανού 33, Παγκράτι, 210 7223466.